Çevre Bakanlığı'ndan konum vergisi açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bazı basın ve yayın organlarında yer alan "Esnafa Konum Vergisi" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.12.2024 12:00 GÜNCELLEME 05.12.2024 14:24 EKONOMİ
Çevre Bakanlığı'ndan konum vergisi açıklaması
Çevre Bakanlığı'ndan konum vergisi açıklaması

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun"un esnafı değil, Ulusal Coğrafi Veri Sorumluluk Matrisinde yer alan coğrafi verileri üreterek gelir elde eden gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerini kapsadığı belirtildi.

Konum paylaşımı yapan esnaftan vergi alınacağı bilgisinin kesinlikle doğru olmadığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün bazı medya organlarında 'Esnafa Konum Vergisi' başlığıyla yer alan haberlere ilişkin açıklama zorunluluğu doğmuştur. Söz konusu kanun Ulusal Coğrafi Veri Sorumluluk Matrisinde yer alan coğrafi verileri üreterek gelir elde eden gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerini kapsamaktadır, sosyal medya hesapları üzerinden konum paylaşımı yapan esnafı ilgilendirmemektedir. Dolayısıyla konum paylaşımı yapan esnaftan vergi alınacağı bilgisi kesinlikle doğru değildir."

NE OLMUŞTU?

İnternette veya telefondan haritalı adres bilgisi (konum) paylaşan işletmelerin ve bu paylaşımı sağlayanların, yıllık 1750 TL ile 1 milyon 750 bin TL arasında izin bedeli ödeyeceği iddia edilmişti. İzinsiz paylaşım yapanlara, bedelin 2 katı para cezası kesileceği belirtilmişti.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Ersever 2 hafta önce Şikayet Et
    Ozaman yalan haber yapanlara ağır cezalar verilsin, enaz üç ay yayın yasağı getirilsin, veya iftiradan kanuni işlem yapılsın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR