Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1,2 milyar dolarlık finansman
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasının bu ay Türkiye'ye yönelik yaklaşık 1,2 milyar dolarlık dış finansmanı onayladığını belirtti.
ABONE OLHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasının bu ay Türkiye'ye yönelik yaklaşık 1,2 milyar dolarlık dış finansmanı onayladığını belirterek, "Dünya Bankası ile beraber bu yıl içinde diğer kreditörlerden sağlanan uygun koşullu dış finansman tutarı 7,7 milyar doları buldu. Bu tutarın yıl sonuna kadar artmasını bekliyoruz." dedi.
Bakan Şimşek, Türkiye'ye dış kaynak akışına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Uluslararası kuruluşlarla işbirliğinin sonuçlarını dış finansmana erişimde güçlü şekilde hissettiklerini vurgulayan Şimşek, "Kalkınma odaklı projelerimize uygun koşullu, uzun vadeli dış finansman sağlamaya devam ediyoruz. Bu çerçevede, Dünya Bankası tarafından bu ay Türkiye'ye yönelik yaklaşık 1,2 milyar dolar tutarında dış finansman onaylandı." diye konuştu.
Şimşek, söz konusu finansmanın kullanılacağı projelere ilişkin de bilgi verdi.
Uluslararası kuruluşlarla artan işbirliğimiz sayesinde bu yıl sağladığımız uygun koşullu finansman 7,7 milyar dolara ulaştı.
— Mehmet Simsek (@memetsimsek) December 12, 2024
Dünya Bankası tarafından bu ay onaylanan 1,2 milyar dolar kaynağı ulaştırma ve sağlık altyapımızı güçlendirmek ve tarım sektörümüzün dayanıklılığını… https://t.co/3VqqczaiNI pic.twitter.com/HvwXvlQZYv
ULAŞTIRMADAN SAĞLIĞA KADAR PROJELER
Bakan Şimşek, uygulaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek Doğu Türkiye Orta Koridor Demir Yolu Geliştirme Projesi kapsamında yaklaşık 660 milyon dolar kaynak sağlanacağını söyledi.
Uygulaması Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek yaklaşık 250 milyon dolarlık Halk Sağlığı Hizmetlerinin Acil Durumlara Hazırlığının Artırılması Projesi'nin de gerçekleştirileceği dile getiren Şimşek, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanacak Türkiye'de Deprem Bölgesinde Tarım Sektörünün İyileştirilmesi Projesi'nin finansmanında da yaklaşık 250 milyon dolarlık dış kaynak kullanılacağını bildirdi.
Şimşek, Türkiye'nin Dünya Bankası ile ortaklığının güçlü şekilde sürdürüldüğüne dikkati çekerek, "Söz konusu finansman ulaşım sektörünün karbonsuzlaştırılmasını hızlandırmak, demir yolu yük taşımacılığının kullanımını artırmak, sağlık acil durumlarına ilişkin hazırlığı güçlendirmek ve tarımsal gıda sektöründe dayanıklılığı geliştirmek için kullanılacak." değerlendirmesinde bulundu.
DÜNYA BANKASINDAN 2024'TE 5 MİLYAR DOLARLIK FİNANSMAN
Türkiye'nin kalkınma odaklı projelerine Dünya Bankası kaynaklarından sağlanan finansman tutarının bu yıl içinde 5 milyar dolara ulaşacağını belirten Şimşek, şunları kaydetti:
"Dünya Bankası ile beraber bu yıl içinde diğer kreditörlerden sağlanan uygun koşullu dış finansman tutarı 7,7 milyar doları buldu. Bu tutarın yıl sonuna kadar artmasını bekliyoruz. Türkiye'nin ekonomisine ve programımıza duyulan güvenle ülkemize uygun koşullu dış finansman sağlama çalışmalarımız devam edecek."
-
Kamil 48 dakika önce Şikayet EtŞirketlerimiz , Trakya'ya döşenecek kablo hattı üzerinden AB'ye Elektrik satsın , AB ülkeleri ise Türk Enerji Şirketlerinin kendi sınırları içerisinde iş yapmasına müsade etsin . Böylece , Gurbetçiler ve onların Avrupa'daki işletmeleri Türk Şirketlerinden abonmanlık alabilirler .Beğen
-
Kamil 56 dakika önce Şikayet EtGümrük Birliği güncellendiği zaman Türk Şirketleri mallarını yüksek gümrük tarifelerine ve limanda depoda bekletmeye maruz kalmadan direkt AB içine sokacak . Halbuki fiziksel olmayan ürünler de var . Mesela , Enerji Şirketinin ürettiği elektrik , Telekom Şirketinin sunduğu data ve ses paketleri , biz bunları serbestçe AB piyasası dolaşımına sokabiliriz . Müzakere edelim .Beğen
-
Kamil 2 saat önce Şikayet EtÖzel Sektör alacağı € $ Finansman ile Saroz Körfezine Rüzgâr Santrali mi kuracak kursun . AB'ye elektriği satsın , Borcunu kendi kaynaklarından ödesin , Borç yükü devlete ve millete gelmesin .Beğen Toplam 4 beğeni
-
Kamil 2 saat önce Şikayet EtYatırım Finansmanı borcunu sadece özel sektörün hesabına yüklemeliyiz . Yapsın , İşletsin , Kontratı bitince veya Kontrat maddesi gereği Devlete teslim etsin . Halktan ve Devletten hiçbir ödeme talep etmemelidir . Nükleer Santral mi inşa edecek etsin , elektriğe makul bir tarife birim fiyatı belirlesin . Hem Avrupa'ya satsın hem de ihtiyaç kadarını yurtiçine arz etsin .Beğen Toplam 2 beğeni
-
Emekli 2 saat önce Şikayet EtSürekli borç arıyoruz ve borç alıyoruz. Borcumuzu aldığımız borçla ödüyoruz. Bu büyük bir tehlike değil mi?Beğen Toplam 9 beğeni