Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: 'Konut seferberliği başlatıyoruz'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem bölgelerindeki inşa faaliyetlerinin büyük oranda biteceği yaz aylarından itibaren ülkemizde bir sosyal konut seferberliği başlatmayı planlıyoruz." dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 28.12.2024 16:25 GÜNCELLEME 28.12.2024 16:25 EKONOMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: 'Konut seferberliği başlatıyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: 'Konut seferberliği başlatıyoruz'

Partisinin Bursa 8. Olağan İl Kongresi'nde  konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan milyonların dört gözle beklediği sosyal konut projesi için müjde geldi.

"Enflasyonun artışında konut ve kira fiyatları çok önemli bir rol oynuyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle dar gelirliye uygun konut projesinin yakın süreçte hayata geçeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

SOSYAL KONUT SEFERBERLİĞİ MÜJDESİ

Türkiye'de yeni bir konut seferberliği başlatmayı planladıklarını söyleyen Erdoğan, "Hiçbir insanımızın serzenişine kulaklarımızı tıkamıyoruz. Yaşanan her zorluğun farkındayız. Enflasyonun artışında konut ve kira fiyatları çok önemli bir rol oynuyor. 2024 yılında bu unsurların enflasyona etkisi gördük. Deprem bölgelerindeki inşa faaliyetlerinin büyük oranda biteceği yaz aylarından itibaren ülkemizde bir sosyal konut seferberliği başlatmayı planlıyoruz. Sabit gelirlilerin satın alabileceği fiyatlarla üreteceğimiz konutları, 1+1, bunlarla inşallah sabit gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapmanın planlarını yapacağız. Bilhassa yeni yuva kuran gençlere tahsis yapacağız. Böylece konut fiyatları ve kirada balon sönmeye başlayacaktır." açıklamasında bulundu.

AK Parti Bursa 8. Olağan İl Kongresi

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM MESAJI

Yeni asgari ücret hakkında da yorum yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'yeterli gelmezse kayıtsız kalmayız' mesajı verdi.

Erdoğan, "Şayet enflasyon oranında çok ciddi bir sapma olursa tabii ki biz de buna kayıtsız kalmaz, gerekli değerlendirmeleri yaparız" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 161 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sn Başkanım yolun açık olsun inşallah duâlarım her zaman sizler için,Verdiğiniz maaş zammı daha bize gelmeden bir ay önce den eridi insaf lütfen biz SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM ÂMÂ ZORDAYIZ BİZİ NAMERDE MUHTAÇ ETMEYİN ÂĹĹAHIM RAZI OLSUN İNŞALLAH HAYIRLI ÖMÜRLER NASİP ETSİN İNŞALLAH HAYDAR ÇELİK TEŞEKKÜR EDERİM EDERİM ❤
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iyi bir haber, finasman konusunda bir önderim var, binlerce insan emekli oluyor, ikramiyeler ev alacak seviyede olmayınca altın, döviz vs. yada faize yatırıp ( harama bulasıyorlar ) kira sertifikası gibi gelir getiren bir model geliştirilirse çift taraflı ( hem devlet hem faize bulaşmak istemeyenler açısından ) güzel bir sonuç çıkar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle