Ülker'den ABD’de geri çağrılan ürünlere ilişkin açıklama

Ülker, 'ABD’de bazı Ülker ürünlerinin geri çağırıldığı' yönünde çıkan haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Öncelikle bahsi geçen ürün geri çağırmayla ilgili doğrudan muhatap, şirketimiz Ülker Bisküvi değildir" ifadeleri kullanıldı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 27.02.2025 09:50 GÜNCELLEME 27.02.2025 11:52 EKONOMİ
Ülker'den ABD’de geri çağrılan ürünlere ilişkin açıklama
Ülker'den ABD’de geri çağrılan ürünlere ilişkin açıklama

Ülker, ABD'de geri çağrılan ürünlerle ilgili yaptığı açıklamada, geri çağırmayla ilgili doğrudan muhatabın Ülker Bisküvi olmadığını bildirdi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir kısım haber sitelerinde, 'ABD'de bazı Ülker ürünlerinin eksik etiketleme nedeniyle geri çağırıldığı' başlıklı haberlere ilişkin olarak; Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 'Haber ve Söylentilerin Doğrulanması' başlıklı 9. maddesi hükmü kapsamında aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur:

Öncelikle bahsi geçen ürün geri çağırmayla ilgili doğrudan muhatap, şirketimiz Ülker Bisküvi değildir.

Söz konusu geri çağrılma kararı ürün içeriklerinden ya da ambalajından kaynaklanmamaktadır. Bahsi geçen az sayıdaki ürünümüzü bilgimiz haricinde başka pazarlardan alarak dağıtımını yapan ABD'deki mukim şirketin, alerjenlerle ilgili eksik etiketleme yapmasının bir sonucudur. Ürünlerin orijinal Türkçe ambalajında hiçbir eksik mevcut değildir. İngilizce tercümesinin dağıtımcı şirket tarafından eksik yapıldığı anlaşılmıştır.

ABD'ye ihraç ettiğimiz ürünlerimizi o piyasaya uygun doğrudan İngilizce hazırlanmış ambalajla göndermekteyiz ayrıca bir etiketleme yapmamaktayız.

Söz konusu şirket yaptığı yanlış etiketlemeyi fark etmiş, ürünleri geri çağırmış ve bu gelişmelerle ilgili tarafımıza herhangi bir bilgi vermemiştir. Ülker ürünleri halihazırda Türkiye'nin yanı sıra dünyanın pek çok ülkesine tarafımızca tüm regülasyon ve yasalara uyularak gönderilmektedir. Söz konusu duruma sebebiyet veren firmayla ilgili tüm yasal haklarımızı saklı tutarak, gerekli tüm aksiyonları alıyoruz."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    palm yağ diyorsunuz, yazan arkadaşlar, Türkiye de paketli gıdaların hemen hemen hepsinde palm yağı var, buna torkuda dahil,devletin bir an önce yasak koyması lazım .ayrıca Ülker ürünlerini bende pek sevmem, Torku ve eti daha cazip gelir.
    Cevapla
  • Kayserili. 1 yıl önce Şikayet Et
    kazık ve gram oyuncusu Ülker almaktan vaz geçtim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle