Cumhurbaşkanı duyurdu, kontenjan arttı: 'Üniversitelilere hem iş hem gelir'

Genç İŞKUR Programı’nın kontenjanı 150 bine çıkarıldı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, üniversite öğrencilerine hem gelir desteği sağladığını hem de nitelikli iş deneyimi kazandırdığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2025 17:35 GÜNCELLEME 08.10.2025 17:35 EKONOMİ
Cumhurbaşkanı duyurdu, kontenjan arttı: 'Üniversitelilere hem iş hem gelir'
Cumhurbaşkanı duyurdu, kontenjan arttı: 'Üniversitelilere hem iş hem gelir'

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve gençlere yönelik önemli fırsatlar sunan Genç İŞKUR Programı hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Zengin, programın temel hedefinin gençlerin mesleki bilgi ve becerilerini artırmak, çalışma disiplini kazandırmak ve eğitim hayatlarını aksatmadan iş tecrübesi edinmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Üniversite kampüsleri içerisinde çeşitli alanlarda istihdam imkânı sunan programın, aynı zamanda öğrencilere maddi destek sağladığını ifade etti.

“Geçtiğimiz yıl 100 bin kişilik kontenjana 439 bin başvuru yapıldı. Bu yoğun talep doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle bu yılki kontenjan 150 bine çıkarıldı” diyen Zengin, üniversite öğrencilerinin bu programdan büyük ölçüde fayda sağladığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iş arayan gençlere müjde: 150 bine çıkarıldı!Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iş arayan gençlere müjde: 150 bine çıkarıldı!

KAMU ÜNİVERSİTELERİNDEKİ TÜM ÖĞRENCİLER BAŞVURABİLİR 

Genç İŞKUR Programı’ndan; kamu üniversitelerinde öğrenim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri yararlanabiliyor. Türkiye genelinde 127 kamu üniversitesine tahsis edilen kontenjanlar doğrultusunda başvurular alınıyor. Hangi öğrencilerin hangi alanlarda görev alabileceği ise ilgili yönetmelikler çerçevesinde belirleniyor.

İŞKUR aracılığıyla 9 ayda 1 milyon 166 bin kişi işe yerleşti!İŞKUR aracılığıyla 9 ayda 1 milyon 166 bin kişi işe yerleşti!

ÇALIŞMA ALANLARI GENİŞLEDİ 

Program kapsamında öğrencilerin görev alabileceği alanlar çeşitlilik gösteriyor. Sürdürülebilir kampüs hizmetlerinden sosyal ve kültürel faaliyetlere kadar pek çok alanda görev verilmesi planlanıyor. Zengin, öğrencilerin katkı sunabileceği bazı başlıkları şu şekilde sıraladı:

  • Sıfır atık ve atık yönetimi projeleri
  • Enerji verimliliği ve su tasarrufu uygulamaları
  • Biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik çalışmalar
  • Engelsiz kampüs uygulamaları
  • Spor, kültür-sanat etkinlikleri, öğrenci kulüpleri
  • Kütüphane, laboratuvar ve inovasyon destek hizmetleri

“Program, öğrencilerin ağır ve tehlikeli işlerde değil; akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak alanlarda görev almalarını öngörüyor,” diyen Zengin, bu yönüyle Genç İŞKUR’un yalnızca gelir sağlayan değil, aynı zamanda kariyer hazırlığı sunan bir platform olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan'dan İŞKUR Gençlik Programı'na ilişkin açıklamaBakan Işıkhan'dan İŞKUR Gençlik Programı'na ilişkin açıklama

MADDİ DESTEK SAĞLIYOR 

Zengin, öğrencilerin haftada en fazla üç gün program kapsamında çalışabileceklerini, bu sayede akademik yükümlülüklerinin aksamayacağını ifade etti. Öğrencilere her bir çalışma günü için 1.083 TL gelir desteği sağlandığını belirten Zengin, programdan faydalanma süresine göre öğrencilerin aylık ortalama 5.000 TL ile 15.000 TL arasında gelir elde edebileceklerini kaydetti.

İŞKUR, gençlere sunulan istihdam desteklerini tek çatı altında topladıİŞKUR, gençlere sunulan istihdam desteklerini tek çatı altında topladı

GENÇLER İÇİN STRATEJİK BİR DESTEK 

Tarkan Zengin, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bu program, sadece geçici bir maddi katkı değil; aynı zamanda öğrencilerimizin kariyer planlarına somut katkı sağlayan, onları iş hayatına hazırlayan stratejik bir destek mekanizmasıdır. Gençlerimiz hem kendilerini geliştirme fırsatı bulacak hem de ülkemizin geleceği için daha donanımlı bireyler olarak yetişecektir.”

Dilan Dundar Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Dundar

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Önce nezunlara iş olmalı
    Cevapla
  • AYDIN isik 1 ay önce Şikayet Et
    Belediye taşeron işçileri kadro bekliyor emekli seyyanen zam emekli ek iş yapıyor kimse emekli olamiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar üniveriste mezunu yetiştirmeye devam edersek, çok yakında pazarçılık yapan doktorlar görceğiz.
    Cevapla
  • mesele 1 ay önce Şikayet Et
    Sorun üniversitede öğrenci yetiştirmek değil. Bunu anladığımızda bir şeyler değişecek.
    Cevapla
  • Gençlik 1 ay önce Şikayet Et
    Kademeli emekliliği getirin gençlerin önünü açın. Biz AB değiliz sürekli nüfus artıyor. Gençler evlenebilir çocuk genç nüfus artar. Bu kısırlıktan kurtulmak ve iş dinamiğini arttırmak için kademeliyi acilen getirin.
    Cevapla
  • nüfus 1 ay önce Şikayet Et
    Nereden okuyarsanız kaynaklarınızı değiştirin Türkiye'de nüfus artışı kabul edilemez düzeydedir. BM raporları Türkiye'nin 2100 yılındaki nüfusunu 65 milyon olarak öngörüyor. Yanlış okumadın 65.
    Cevapla
  • Adem 1 ay önce Şikayet Et
    Memlekette iş deyil iş beğenmeyip milyona varan nerdeyse hiç bir mesleği uzmanlığı ol mayıp memleketi karalayan bir kesim var sadece okumuş olmak için okul bitiren bu gençlik dünyada zaten önemsiz insan sınıfına konur kendimi geliştirip aranan insan oluyum deyilde yiyiyp içiyim ama yüz binlerce lira maaş alayım diyen insanlar dolu sonra hükümete devlete çamur atma olayına giriyorlar
    Cevapla
  • Eee 1 ay önce Şikayet Et
    Yani sen okumadın çalıştın çabalamadın amelilik yaptın diye o çoçuklarda çalıştı çabaladı üniversite kazandı sonra okulu bitirdi iş sahibi olacağı zaman amelelik mi yapsın senin gibi masa başı iş ve en az memur maaşı kadar maaş alması o insanın en doğal hakkı çünkü işi bazı meslekler dısında hep masa başıdır
    Cevapla
  • chlt 1 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle "değil" yaz. Okumuş olmak için okuyunca öyle yazılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR