Borsa İstanbul'da 2026 için umut var: 'Bu seviyeler alım fırsatı'
Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Borsa İstanbul’daki son gelişmeleri ve yatırımcılar için öne çıkan seviyeleri değerlendirdi.
ABONE OL
Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Borsa İstanbul’un yıl başından bu yana dalgalı bir seyir izlediğini belirtti. Bal, “Borsa İstanbul uzun süredir zayıf bir performans gösteriyor. Geçen yılın ikinci yarısından bu yana anlamlı getiriler elde edemeyen, enflasyonun gerisinde kalan bir endeksle karşı karşıyayız” dedi.
MEVCUT SEVİYELER YATIRIMCIYA FIRSAT SUNUYOR
Bal, mevcut seviyelerin ve büyük şirketlerin çarpanlarının ucuzluğa işaret ettiğini söyledi. “Kısa vadede net bir yükseliş trendi olmasa da 2026 yılı için olumlu bir görünüm var. Hisselerde yatırımcılar risk-getiri dengelerine göre yer alabilirler” ifadelerini kullandı.
Endeksteki hareketleri değerlendiren Bal, “Çarşamba günü tepki gördük, dün yukarı yönlü kapanış gerçekleşti. Bugün FED kaynaklı dış piyasa zayıflamasıyla endekste geri çekilme var. 11.000 seviyesi psikolojik olarak önemli ve burada zorlanmalar normal” dedi.
Borsa devinden mühim karar! Artık değişti
50 GÜNLÜK ÜSSEL ORTALAMA KRİTİK
Bal, 50 günlük üssel ortalamanın bu hafta geçilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı:
“Kabaca 10.790 seviyesinin üzerinde kaldığımız sürece geri çekilmeleri sınırlı düzeltmeler olarak yorumlayabiliriz. Ancak bu ortalamayı kırıp altında kapanışlar alırsak zayıflama görebiliriz.”
Onur Can Bal, kısa vadede dikkat edilmesi gereken seviyeleri şöyle sıraladı:
“Yukarı yönlü hareketler için öncelikle 11.000 üzerinde kapanışlar görmek gerekiyor. Bunu başarabilirsek 11.160-11.250 seviyeleri kısa vadede direnç noktaları olacak.”
-
cengiz 3 hafta önce Şikayet Etborsaya çok yakında büyük operasyon olmadan bi cacık olmazBeğen
-
Misafir 3 hafta önce Şikayet Etsürekli bu seviyeler alım fırsatı diyorlar 2 seneden fazla oldu borsada hayat yok yatırımcı perişan aracı kurumlar özellikle bank of amerika öncülüğünde büyük oyuncular at koşturuyor manipülasyona hızlı bir tepki verilmiyor cezalar geç geliyor küçük yatırımcı mağdur oluyorBeğen
-
Fehmi 3 hafta önce Şikayet Et2026 değil de belki 2027 umut olabailir bence 2026 yatırım yapılır seçim sonu duruma göre değerlendirilir faizler böyle yuksekken borsa gerekli yatırım girmezBeğen Toplam 1 beğeni
-
Ozt 3 hafta önce Şikayet EtHayaller ve gerçeklerBeğen
-
yorumcu 3 hafta önce Şikayet Etkoç ve iş grubuna el konmadıkca hiç bişey olmazBeğen Toplam 4 beğeni