Gözler faiz kararında: Aralık ayında indirim kesin gibi!
Fed'in Aralık toplantısında faiz indirimine gideceği yönündeki beklentileri arttı. Yetkililerin yaptığı güvercin tondaki değerlendirmeler, faiz indirim beklentisini yükseltiyor.
ABONE OL
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Aralık ayı toplantısı öncesinde faiz indirimine yönelik beklentiler güçleniyor. Daha önce düşük ihtimal olarak değerlendirilen indirim senaryosu, son dönemde Fed yetkililerinin yaptığı güvercin tondaki değerlendirmelerle yeniden ön plana çıktı.

25 BAZ PUANLIK İNDİRİM GELEBİLİR
Atlanta Fed Başkanı Mary Daly, kurumun Aralık ayında 25 baz puanlık bir indirim seçeneğini destekleyeceğini belirtti. Daly, işgücü piyasasındaki ani bir bozulmanın yönetilmesinin, enflasyonda yaşanabilecek olası bir sıçramayı kontrol etmekten daha zor olduğuna dikkat çekerek, “İşgücü piyasası mevcut durumda kırılgan görünüyor” dedi.
Daly ayrıca Fed’in, işsizlik oranını yükseltmeden yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşabileceğine inandığını ifade etti.

WALLER: İŞ PİYASASI ZAYIF
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller da işgücü piyasasındaki zayıf görünümün Aralık ayında çeyrek puanlık bir indirim yapılmasını makul kıldığını söyledi. Hükümet kapanması nedeniyle geciken verilerin Ocak toplantısını daha karmaşık hale getirebileceğini belirten Waller, “Özel sektör ve anekdot verilerinin çoğu, durumun değişmediğini gösteriyor. İş piyasası zayıf ve zayıflamaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Enflasyonun yavaşlama eğilimi gösterdiğini vurgulayan Waller, “Ocak ayında veri seli gelecek. Eğer tablo değişmezse indirime devam edilebilir; ancak enflasyon veya istihdamda ani bir toparlanma, daha fazla indirimi zorlaştırabilir” dedi.
İŞSİZLİK ORANI YÜKSELMİŞTİ
Waller ayrıca Eylül ayında açıklanan 119 bin kişilik istihdam artışının büyük ihtimalle aşağı yönlü revize edileceğini aktardı. Aynı ay işsizlik oranı yüzde 4,3’ten yüzde 4,4’e yükselmişti.
Daly ve Waller’ın benzer mesajlar içeren açıklamaları, Fed’in Aralık toplantısında faiz indirimine gitme ihtimalini artıran önemli işaretler olarak değerlendiriliyor.
-
Sas 2 hafta önce Şikayet EtFed din bir sey indirecegi yokBeğen
-
Vatandaş 2 hafta önce Şikayet EtGüçlü ülkeler faizcilere para kaptırmıyorBeğen Toplam 2 beğeni
-
EMEKLİ 2 hafta önce Şikayet EtAylık faiz % 1 olmalıdır.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Akn 2 hafta önce Şikayet EtYa mübarek Fed diyo bı okuyun ya bilmeden yorum yapın. Türkiye'deki enflasyonu aşağı çekecek şeylerden biride Fed in faiz indirmesi ve bol para sacmasidir.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Ali asker 2 hafta önce Şikayet Etderhal talimat veriremBeğen Toplam 3 beğeni
-
Gakko 2 hafta önce Şikayet EtBizde de inşallah 3 puan iner gibimeBeğen Toplam 3 beğeni
-
Can 2 hafta önce Şikayet EtFaiz faiz faiz Türkiye’nin en büyük sorunuBeğen Toplam 11 beğeni