Gurur veren tablo! Türkiye'nin dev enerji filosu 6'ncı gemisine kavuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın kısa süre önce duyurduğu, filonun en yeni ve yedinci nesil üyesi olan 6’ncı sondaj gemisi 'West Dorado', Akdeniz sularına, Mersin'e ulaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.12.2025 15:47 GÜNCELLEME 04.12.2025 15:51 EKONOMİ
Gurur veren tablo! Türkiye'nin dev enerji filosu 6'ncı gemisine kavuştu
Gurur veren tablo! Türkiye'nin dev enerji filosu 6'ncı gemisine kavuştu

Türkiye'nin satın aldığı 6'ıncı sondaj gemisi Mersin'e ulaştı. Gemi, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanı açığına demirledi. Yedinci nesil 6'ıncı sondaj gemisi Taşucu Limanı'nında yaklaşık 2 ay süren bir çalışma sonrası hazır hale getirilerek Karadeniz'e gönderileceği öğrenildi.West Draco

Öte yandan deniz filosuna katılan West Dorado'nın ikizi 'West Draco'nın 228 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki Taşucu Limanı'nda kırmızı beyaz renklere boyanarak, üzerine Türk bayrağı işlenen 5'inci sondaj geminin hazırlıklarında ise sona yaklaşıldığı öğrenildi.

West Draco sondaj gemisi

BAKAN BAYRAKTAR’DAN ÇOK YÖNLÜ KEŞİF HAMLESİ MESAJI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar gemilerle ilgili 3 gün önce yaptığı açıklamada "Sondaj gemilerimiz 4 tane Karadeniz'de şu anda çalışan Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamit Han gemilerimiz. Onlara bir tane Mersin Taşucu'nda beşinci gemimiz zaten gelmişti. Şimdi Karadeniz'de görev yapacak yedinci nesil 6'ıncı sondaj gemimiz de Mersin'de olacak. Yaklaşık 1-2 aylık bir operasyona ihtiyaç var. Ondan sonra da Karadeniz'de görevine başlayacak mevcut üretimimizi arttırmanın yanında Karadeniz'de 2026 yılında keşif amaçlı 6 tane yeni sondaj planlıyoruz" demişti.

KAYNAK : İHA
Ahmet Tevfik Yavuz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Tevfik Yavuz

Editör Hakkında

22 Nisan 1986’da Karabük’te doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi iktisat Fakültesi’nde Kamu Yönetimi okudu. Gazetecilik mesleğine 2021 yılında başladı. Çalışma hayatına Haber7.com bünyesindeki Gezelim.com seyahat sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    her evin dogal gaz faturasinin yarisini devlet karsiliyor, getirisi buradan hesa
    Cevapla
  • halil 42 1 hafta önce Şikayet Et
    bu 6 geminin Türkiye ye yıllık maliyeti ne getirisi ne
    Cevapla
  • Gakkoş 1 hafta önce Şikayet Et
    Getirisi amacı ülkenin ihtiyacı olan petrol ve gazı bulmaktır! En sık rastlanan yan etkisi samancı tayfada gaz etkisi yapmasıdır.
    Cevapla
  • bekir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu gemiler hem arama - WİLD CAT - hem de geliştirme kuyu tamamlama - WELL COPLETİTİON - amaçları için kullanılıyor - 6 sının alım bedeli yüzel işleme gemileri ve karadenizde karada kurulan tesis yaklaşık 2 milyar dolar - Sadece Sakarya gaz sahasının yıllık geliri 5 MİLYAR DOLAR - 50 yıl yetecek gaz var
    Cevapla
  • özel dantel 1 hafta önce Şikayet Et
    bu 6 geminin Türkiye ye yıllık Mal-iyeti cahape'den ve imamoglü örgütünden kat kat düsük oldugu kesindir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR