Asgari ücret ne kadar olacak? Milyonların gözü ikinci toplantıda!
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2026 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamındaki ikinci toplantısı perşembe günü yapılacak. Asgari ücret 2026 yılında ne kadar olacak? İşte detaylar...
ABONE OL
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeni asgari ücret rakamını belirleme çalışmalarında süreç başladı.
Doğrudan yaklaşık 7 milyon çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Şimdi gözler ikinci toplantıya çevrildi. Peki asgari ücret için hangi rakamlar konuşuluyor?

2026 ASGARİ ÜCRET ZAM TAHMİNLERİ
Peki milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret 2026 yılında ne kadar olacak? İşte konuşulan rakamlar…
YÜZDE 20
Asgari ücrete yüzde 20 oranında zam yapılması halinde, net ücret 26.584 TL'ye, brüt ücret ise 31.206 TL'ye yükselecek.
YÜZDE 25
Yüzde 25'lik artış durumunda, 2026 yılı için net asgari ücret 27.630 TL, brüt ise 32.506 TL olarak hesaplanıyor.
YÜZDE 28,5
Yüzde 28,5 oranında artış senaryosunda ise Orta Vadeli Program'da (OVP) belirtilen 2025 yılı yıl sonu enflasyon tahminine göre net ücretin 28.404 TL, brüt ücretin ise 33.417 TL olması bekleniyor.

"TİSK HEYETİNDEN ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALARINI BEKLİYORUM"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK'in 29. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yeni asgari ücretin belirlenme sürecine değinip, şu ifadeleri kullanmıştı:
"Malumunuz Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yapacak. Komisyon çalışmalarında, işverenleri temsilen yer alan TİSK heyetinden ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum. İşçi kardeşlerimize yönelik atacağınız her olumlu adım, verimlilik, kazanç ve bereket olarak dönecektir."
İKİNCİ TOPLANTI 18 ARALIK PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacağını belirtti.
Bakanlık açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:
"Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2026'da geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıya Çalışma Genel Müdürü Oğuz Tuncay başkanlık etti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını 18 Aralık 2025 tarihinde saat 14.00'te yapacaktır."
"ÇALIŞANLARIMIZIN GELİRLERİNİ KORUYACAK BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEKTİR"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu sürecine ilişkin NSosyal hesabından açıklamada bulundu.
İşçi ve işveren konfederasyonlarının temsilcileriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Işıkhan, bu süreç boyunca özellikle sosyal diyalog mekanizmasının güçlendirilmesini önemli gördüklerini vurguladı.
Işıkhan, "Çalışanlarımızın gelirlerini koruyacak, istihdamı ve makroekonomik dengeleri gözetecek bir anlayışla çalışmalar yürütülecektir." ifadesini kullanarak, sürecin işçiler ile işverenler başta olmak üzere Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.
MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 22 BİN 104 LİRA
Asgari ücret, halen bir işçi için aylık brüt 26 bin 5 lira 50 kuruş, kesintiler düştüğünde net 22 bin 104 lira 67 kuruş olarak uygulanıyor.
Asgari ücretin işverene toplam maliyeti bir işçi için 30 bin 621 lira 48 kuruş. Bunun 26 bin 5 lira 50 kuruşunu brüt asgari ücret, 4 bin 95 lira 87 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 520 lira 11 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.
-
Konyalı 80 8 dakika önce Şikayet EtKira olmuş 30 bin tl, asgari ücret altında olursa artık bu millett unutmaz... sonra da anavatan partisi gibi tabale partisi olur benden söylemesi...Beğen
-
VATANDAŞ 17 dakika önce Şikayet Etelinizi cekin asgari ücretin üstünden hiç biriniz vatandaşı temsil etmiyorsunuz seçim gelsin bize reva görüleni bizde onlara reva göreceğizBeğen
-
Asgeri ücretli 18 dakika önce Şikayet EtAllahtan korkmazsıniz kuldan utanmazsiniz o maaşla sizler geçinin bakanlar ve millet vekilleri asgeri ücretli olsunlar üst düzey memurlar asgeri ücret alsınlar ozaman artışlara nasıl karar verecekler merak ediyorum.Beğen
-
Halil 24 dakika önce Şikayet EtEmekliye 65m² olan, 2 oda bir mutfak evi layık gördüler. Adınada 2+1 diyorlar. Mutfak amerikan ya iki oda sayılıyor. O hesabtan 26 bini 36 BİN VAR SAYALIM.Beğen
-
Halil 28 dakika önce Şikayet EtGeçen seçimde emekliyi kaybettiler. Bu seçimde de asgari ücretli kaçar başka yerlere. Ama seçim öncesi zam yapmak geçmiş acıyı da unutturmaz. Hesab iyi yapılmalı.Beğen Toplam 3 beğeni