Bakan Yumaklı'dan sert uyarı! Göz açtırmayacağız! Kırmızı çizgimiz!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2025 yılında gerçekleştirilen 1 milyon 350 bin gıda denetimi sonucunda işletmelere toplam 2 milyar 654 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.12.2025 16:01 GÜNCELLEME 30.12.2025 18:01 EKONOMİ
Bakan Yumaklı'dan sert uyarı! Göz açtırmayacağız! Kırmızı çizgimiz!
Bakan Yumaklı'dan sert uyarı! Göz açtırmayacağız! Kırmızı çizgimiz!

Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, yıl içinde yapılan gıda denetimlerine ilişkin bilgi verdi.

Bakanlığın, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması için 7 gün 24 saat esaslı denetimlerini bu yıl da artırarak devam ettirdiğini belirten Yumaklı, "Yurt genelinde 8 bin 113 kontrol görevlisiyle 1 milyon 350 bin denetim gerçekleştirdik. Yapılan resmi kontroller kapsamında 32 bin 210 idari para cezası uygulandı, 570 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 2 milyar 654 milyon lira tutarında idari para cezası uygulandı." ifadesini kullandı.

Yılbaşı öncesi sıkı denetim!

YILBAŞI ÖNCESİ OPERASYONLAR SIKLAŞTI

Yumaklı, yeni yıl öncesinde gıda ürünlerinde tüketimin arttığına, 18 Aralık'tan bu yana denetim programı uyguladıklarına işaret ederek, bugüne kadar 19 bin 82 denetim yaptıklarını, halk sağlığını tehlikeye düşürecek herhangi bir faaliyete izin vermeyeceklerini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı

Bakanlık olarak 2025 yılında gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik çok sayıda düzenlemeyi devreye aldıklarını anımsatan Yumaklı, şunları kaydetti:

"Hileli, taklit ve tağşiş yapılan ürünleri internet sitemizden yayınlayarak halkımızı bilgilendirme görevimizi yerine getirdik. Bu işletmelerle ilgili de gerekli hukuki prosedürleri işlettik. Denetimlerimiz yalnızca satış noktalarıyla sınırlı değildir. Pestisit başta olmak üzere zirai ilaç kullanımını tarladan sofraya kadar tüm aşamalarda kontrol ediyoruz. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşması kırmızı çizgimizdir. Vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmadık ve açtırmıyoruz, bu konuda toleransımız yoktur."

Yılbaşı öncesi sıkı denetim!

KAREKOD VE ALO 174 UYARISI

Yumaklı, yeni yıl öncesinde ekiplerin üretim, satış ve gıda toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü vurgulayarak, söz konusu yerlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşan vatandaşlara, Alo 174 Gıda Hattı'nı araması ve karekod uygulamasıyla işletmenin denetim durumunu sorgulaması çağrısında bulundu.

KAYNAK : AA
Ahmet Tevfik Yavuz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Tevfik Yavuz

Editör Hakkında

22 Nisan 1986’da Karabük’te doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi iktisat Fakültesi’nde Kamu Yönetimi okudu. Gazetecilik mesleğine 2021 yılında başladı. Çalışma hayatına Haber7.com bünyesindeki Gezelim.com seyahat sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • misafir13 29 dakika önce Şikayet Et
    pazarlardaki ve marketteki sebzelerin meyvelerin denetlendiğini umut ediyoruz
    Cevapla
  • murat 1 saat önce Şikayet Et
    ne kadar kontrol edıoyuonuz zam varmı ona bakın herşeyi zamladılar gene
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR