11 gününüz kaldı: Parasını ödemeyenlere 'gecikme faizi' getirilecek!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kapsamında ilk taksit ödemeleri için geri sayım resmen başladı. Araç sahiplerini yakından ilgilendiren süreçte, ödemelerini süresi içinde gerçekleştirmeyenler gecikme faizi uygulamasıyla karşılaşacak.

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2026 09:03 GÜNCELLEME 24.01.2026 09:03 EKONOMİ
11 gününüz kaldı: Parasını ödemeyenlere 'gecikme faizi' getirilecek!
11 gününüz kaldı: Parasını ödemeyenlere 'gecikme faizi' getirilecek!

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) ilk taksit ödemeleri için verilen süre daralıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da milyonlarca araç sahibini ilgilendiren ödeme sürecinde sona yaklaşılırken, mükelleflerin cezai yaptırımlarla karşılaşmamak için işlemlerini zamanında tamamlaması gerekiyor.

Hepsini ezdi geçti: Fiyatı 773 milyon TL! Ağızları açık bıraktırdıHepsini ezdi geçti: Fiyatı 773 milyon TL! Ağızları açık bıraktırdı

PARAYI YATIRMAZSANIZ GECİKME FAİZİ ÖDEYECEKSİNİZ!

Yetkililer tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, MTV’nin ilk taksit ödemeleri 2 Şubat Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecek. Bu tarihten sonra ödeme yapılmaması halinde gecikme faizi uygulanacak ve cezalı duruma düşülecek.

İŞTE, MTV ÖDEME KANALLARI:

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri;

-Vergi dairelerinden,

-PTT şubelerinden,

-Banka şubelerinden, yapılabiliyor. Bunun yanı sıra online ödeme kanalları da araç sahipleri tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor.

Uygun fiyatlı Togg geliyor: Herkes satın alabilecek! 1 yıl sonra...Uygun fiyatlı Togg geliyor: Herkes satın alabilecek! 1 yıl sonra...

Araç sahipleri, Dijital Vergi Dairesi üzerinden ya da bankaların resmi internet siteleri ve mobil uygulamaları aracılığıyla MTV borçlarını pratik şekilde ödeyebiliyor. Plaka, T.C. kimlik numarası ve araç tescil tarihi bilgileriyle yapılan işlemler, 00.10 – 23.50 saatleri arasında gerçekleştirilebiliyor.

MTV ÖDEYECEKLERE ÖNEMLİ UYARI!

Yetkililer, internet üzerinden yapılan ödemelerde dolandırıcılık riskine karşı vatandaşları uyardı. Güvenli işlem için tarayıcıya doğrudan “gib.gov.tr” adresinin yazılması gerektiği vurgulandı. Banka işlemlerinde ise yalnızca bankaların resmi internet siteleri ve mobil uygulamalarının kullanılmasının önemine dikkat çekildi.

E-posta, SMS ya da sosyal medya üzerinden gönderilen şüpheli bağlantılara kesinlikle tıklanmaması gerektiği özellikle belirtildi.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • doğru 3 saat önce Şikayet Et
    haraç kesmenin adı vergi olmuş...bankaların faiz değil kãrpayı demesi gibi
    Cevapla
  • doğru 3 saat önce Şikayet Et
    2 trilyon 741 milyar faiz borcumuz var ödeyin kardeşim
    Cevapla
  • doğru 3 saat önce Şikayet Et
    devlet gecikme faizi alırsa bankalar ne yapmaz adama düşünmesi bile kötü
    Cevapla
  • misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Faiz haram mtv gerekli ötv gerekli faiz öderiz aman dikkt ve çok günah
    Cevapla
  • doğru 3 saat önce Şikayet Et
    ödeyin beyler bir sn önce devlet faiz borcunu kapatsın bir an önce....ama emekliye gelince para yok desin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR