Bakan Işıkhan: Emekli Sandığı maaş farkları yarın hesaplarda!
Milyonlarca Emekli Sandığı emeklisini ilgilendiren maaş farkları yarın hesaplara geçecek.
ABONE OL
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emekli Sandığı kapsamında 2026 yılı zam farkları ile harp ve vazife malullüğü aylığı alan vatandaşlarımızın 2025 yılı ek ödemelerini yarın hesaplarına yatırıyoruz" dedi.
Bakan Işıkhan, Emekli Sandığı kapsamında aylık alan vatandaşların 2026 yılı Ocak ayı zam farkları ile harp ve vazife malullüğü aylığı alanların 2025 yılına ait ek ödemelerinin yarın hesaplara yatırılacağını duyurdu.
Açıklamaya göre, 4/C (Emekli Sandığı) kapsamında aylık alan 2 milyon 519 bin 790 kişiye toplam 19,1 milyar lira zam farkı ödemesi yapılacak. Aynı kapsamda aylık bağlanan 10 bin 321 kişiye ise toplam 2,7 milyar lira emekli ikramiyesi farkı ödenecek.
Ayrıca harp ve vazife malulleri ile bu kapsamda aylık alan 58 bin 346 hak sahibine 2025 yılına ait toplam 1,8 milyar lira ek ödeme gerçekleştirilecek.

"EMEKLİ SANDIĞI KAPSAMINDA VATANDAŞLARIMIZIN 2025 YILI EK ÖDEMELERİNİ YARIN HESAPLARINA YATIRIYORUZ"
Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlarımızın 2026 yılı zam farkları ile harp ve vazife malullüğü aylığı alan vatandaşlarımızın 2025 yılı ek ödemelerini yarın hesaplarına yatırıyoruz.
Ülkemizin emektarları kıymetli emeklilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."
Ödemelerin 23 Ocak tarihinde vatandaşların aylık aldıkları banka hesaplarına veya PTT şubelerine yatırılacağı belirtildi.
-
MİSAFİR 6 dakika önce Şikayet Et2008 de emekli çalıştığının en az yüzde 75 ini alıyordu. 2026 da ancak yüzde 50 sini alıyor.Beğen
-
Malatyalı 8 dakika önce Şikayet EtCHP Belediyeleri pirim borçlarını ödemeli ödemiyorsa her ay kesinBeğen
-
MİSAFİR 11 dakika önce Şikayet EtMemura verilen seyyanen zam Neden Memur emeklisine yansıtılmadı ??????Beğen
-
Ertuğrul 14 dakika önce Şikayet Et9000 gün prim 25 yıl ve 7 yıl da yaşa takıldım etti 32 yıl ve her yıl basamak yükselterek de 14. Basamaktan emekli oldum ama 3600 den emekli olan la ben aynı olacağım niye niye neymiş maaş azmış zaten az yatırdı az alacak tabikiBeğen
-
Camoha 24 dakika önce Şikayet EtAllah devletimize zeval vermesinBeğen Toplam 2 beğeni