Edirne’de "Sosyete Pazarı"nın kapatılmasına esnaftan tepki

Edirne'de turistler uğrak noktası olan Ulus Pazarı’nın kapatılmasına esnaf tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.01.2026 21:09 GÜNCELLEME 23.01.2026 21:09 EKONOMİ
Edirne’de "Sosyete Pazarı"nın kapatılmasına esnaftan tepki
Edirne’de "Sosyete Pazarı"nın kapatılmasına esnaftan tepki

Bulgaristan ve Yunanistan başta olmak üzere Balkan ülkelerinden gelen turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği "Sosyete Pazarı" olarak bilinen Edirne Ulus Pazarı’nın kapatılması, esnafın tepkisine neden oldu. Ulus Pazarı’nın kapatılmasıyla ilgili yaşanan sürecin yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulunan esnaf, pazarın faaliyetlerine devam etmesini istedi.

"YAKLAŞIK 400 ESNAF KIŞ ORTASINDA DESTEKSİZ KALDI"

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi’nin (UPEK) esnafı yeterince temsil edemediğini savunan pazar esnafı Serkan Çelik, pazarın kapatılmasıyla yüzlerce esnafın mağdur olduğunu belirterek, "Yaklaşık 400 esnaf kış ortasında desteksiz kaldı. Belediyeden talebimiz, SGK borçlarıyla ilgili farklı bir çözüm üretilmesi" dedi.

"BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN’DAN GELEN MİSAFİRLER ÖZELLİKLE BU PAZARI SORUYORDU"

Saraçlar Caddesi esnafından Ömer Tuzcu ise Ulus Pazarı’nın kapanmasının kent ticaretini doğrudan etkilediğini ifade ederek, "Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen misafirler özellikle bu pazarı soruyordu. Pazar kapalı olunca alışveriş azalıyor, bu durum çarşı esnafına da olumsuz yansıyor" diye konuştu.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba da Ulus Pazarı’nın sadece esnaf için değil, şehir ekonomisi için de önemli olduğunu vurguladı.

Sayıştay raporlarında pazarın kapatılmasına yönelik bir hüküm bulunmadığını belirten İba, "Bu pazar Edirne ile özdeşleşmiş bir marka. Alternatif bir pazar alanı oluşturulmadan kapatılması doğru değil. Bedelin esnafa ve vatandaşa ödetilmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • DURSUN 20 dakika önce Şikayet Et
    Belediye borçlarının bedelini halk niye ödüyor. Başkan ve çevresindekiler çalsın yesin içsin bedelini halkmı ödesin yok öyle bir şey bu Edirne için değil tüm Türkiye geneli için geçerli olan tek şey suçlu olan cezasını çekmeli
    Cevapla
  • Şerafettin 1 saat önce Şikayet Et
    CHP'li belediyeler ne zaman hangi yaralı parmağa ........................
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR