'Ortada konut monut yok' demişti! Bakan Kurum: Özgür bey vakit tiyatro vakti değil!
Bakan Kurum, deprem bölgesindeki konutları yok sayan Özgür Özel’e “455 bin yuvayı görmüyor. Özgür Bey vakit tiyatro vakti değil, vakit yattığın derin uykudan uyanma vaktidir” sözleriyle karşılık verdi.
ABONE OL
- Bakan Kurum, deprem bölgesinde teslim edilen 455 bin konutun görmezden gelindiğini söyledi.
- Özgür Özel’i eleştiren Kurum, muhalefetin sahaya geç ve “senaryo oynayarak” geldiğini ifade etti.
- Kurum, “Vakit tiyatro değil” diyerek yapılan çalışmaların inkâr edilmesine tepki gösterdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 'afet konutlarının boş senet karşılığı teslim edildiği ve faizle satışa sunulduğu' iddialarını yalanladı: Afet konutlarımızda alt yapı bedeli almayacağız, arsa bedeli almayacağız.
Buna ilave olarak Cumhurbaşkanımız yüzde 50’ye kadar üst yapı bedelinde indirim yapacak. Ödemeler hemen değil, iki yıl sonra başlayacak ve sabit fiyatla yani faizsiz olacak. Altını çiziyorum, bugüne kadar nasıl faizsiz, sabit fiyatla ödendiyse yine öyle ödenecek. Vatandaşımız zorlanmadan uygun fiyatla ödeyecek.
Cumhurbaşkanımız inşallah önümüzdeki günlerde tüm detayları açıklayacak. Milletimizin gönlü rahat olsun. Yalanlara kulak asmasın. Yapılan her işin, her eserin arkasındayız. Söylediğimiz her sözün sorumluluğunu taşıyoruz. Her adımı atarken ‘önce milletimiz’ diyoruz. Burada da öyle olacak. dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamaları şu şekilde:
“O felaket sıradan bir afet değildi. Şehirlerin yerle bir olduğu, ocakların, hatıraların yıkıldığı ağır bir imtihandı. Bir gecede hayatlar alt üst oldu. Hayaller enkaz altında kaldı, umutlar sınandı. 86 milyonun yüreği aynı anda sızladı. Ağır tablo karşısında biz umutsuzluğa kapılmadık, milletçe inancımıza tutunduk, zor günleri de aşacağız dedik. Depremin ilk anından itibaren bir an olsun durmadık.
REKOR BİR HIZLA 23 GÜNDE 550 KONUT ÜRETTİK
Yuvasına kavuşmayan tek bir vatandaşımız kalmayacak dedik. Milletimizle omuz omuza asrın dayanışması ile asrın inşa seferberliğini hep birlikte başlattık.
Tek derdi devlet, millet, afetzede kardeşleri olan mimar, işçi kardeşimizle birlikte gece gündüz demeden çalıştık. Rekor bir hızla 23 günde 550 konut ürettik. Dünyada örneği yok. 110 bin kilometre karelik bir alandaki yıkım iki yıl gibi kısa bir sürede hep birlikte ayağa kaldırdık. Bir Avrupa büyüklüğünde alanı yeniden inşa ettik. 2 milyon vatandaşımızı yeni yuvalarına kavuşturduk.
‘ASRIN İNŞASI TÜRKİYE’NİN BAŞARISIDIR’
Kahramanmaraş’ımızda 73 bin bağımsız bölümü hak sahibi kardeşlerimize teslim ettik. Deprem bölgesinde gördüğünüz hiçbir eser tesadüf değildir. Geleceği planlayan bir iradenin ürünüdür. Bu yüzden büyük bir onur ve gururla tekrar ediyoruz asrın inşası Türkiye’nin başarısıdır.

‘ÖZGÜR BEY VAKİT TİYATRO VAKTİ DEĞİL’
Geldiğimiz noktada enkazın altında CHP’nin gölge genel başkanı kaldı. Bugün deprem bölgesine bir çivi dahi çakmayanlar kaldı. 3 yıldır deprem bölgesine uğramayanlar biz evleri teslim ettik ya paniklediler. Koşa koşa buraya geldiler.
Ellerine tutuşturulan senaryoyu oynamaya başladılar. Dün de çıkmış ortada konut monut yok diyor.
455 bin yuvayı görmüyor. Özgür Bey vakit tiyatro vakti değil, vakit yattığın derin uykudan uyanma vaktidir.

‘ÖDEMELER FAİZSİZ OLACAK’
3 yıl boyunca yapılanı karaladınız. Millete faydanız yok bari gölge etmeyin. Daha en temel iş olan çöpleri bile toplayamayan partinin gölge genel başkanı bizim 453 bin konutumuzu beğenmiyor. Milletimizi huzursuz etmek için elinden geleni yapıyor.
Senet imzalatıyormuşuz, faizle ev verecekmişiz ya cahilliğinden ısrarla bunu tekrarlıyor ya da bile bile yalan söylüyor. Her ikisi de vahim. Afet konutlarımızın altyapı bedelini almayacağız, arsa bedelini almayacağız.
Buna ilave olarak Cumhurbaşkanımız yüzde 50’ye kadar üst yapı bedelinde indirim yapacak. Ödemeler hemen değil 2 yıl sonra başlayacak ve sabit fiyatla yani faizsiz olacak.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TÜM DETAYLARI PAYLAŞACAK’
Bugüne kadar nasıl faizsiz, sabit fiyatla ödendiyse yine öyle olacak. Vatandaşımız zorlanmadan uygun fiyatlarla nasıl Elazığ’da Malatya’da Antalya’da ödüyorsa benim 11 ildeki kardeşim yine aynı şekilde uygun fiyatla ödeyecek. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde tüm detayları milletimizle paylaşacak.
‘SİZ ÖNCE YOLSUZLUĞUN KİTABINI YAZDIĞINIZ İSTANBUL’UN HESABINI VERİN’
Siz önce baklava kutularının hesabını verin, yolsuzluğun kitabını yazdığınız İstanbul’un hesabını verin. Siz önce İzmir’de kooperatif vaadiyle kandırıp para topladığınız milletimizi kandırdığınız evleri yapıp da verin.
-
Ömer 21 dakika önce Şikayet EtBakanım gereksiz hırsıza cevap vermeye bile değmez 450 bin konutu kör gözüne soksanda görmezBeğen
-
Misafir 39 dakika önce Şikayet EtAdamın hayatı yalan, kendi ağzıyla itiraf ediyor.bedava traktör dağıtma meselesi unutmadık.Ağası yüzbin konut yapacaktı bin tane bile yapmadı bunların yalanları say say bitmez.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ben 41 dakika önce Şikayet EtBırak şu gereksizi sy bakanım zaman değerliBeğen Toplam 1 beğeni
-
mehmet 45 dakika önce Şikayet EtTürkiyenin ihtiyacı boş laf üreten Özel efendiye değil,icraata,yatırıma,mega projelere ihtiyacı var ONLAR KONUŞUR REİS YAPARBeğen Toplam 1 beğeni
-
Pendıkss 45 dakika önce Şikayet EtMetreyı adımla ölcen kişimi bunu soyluyor:-)Beğen