Snapchat Türkiye'de temsilci atadı

Snapchat’in sahibi Snap Inc., Türkiye’de yerel temsilci atadı. Şirket Türkiye’deki kullanıcıların içerik kaldırma başvurusu yapabileceği özel bir başvuru sayfasını da erişime açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2026 08:10 GÜNCELLEME 18.02.2026 08:10 EKONOMİ
Snapchat Türkiye'de temsilci atadı
Snapchat Türkiye'de temsilci atadı

Snapchat’in sahibi Snap Inc., Türkiye’de yerel temsilci atadığını duyurdu. Şirket, Türkiye’de tüzel kişilik kurmak yerine gerçek kişi temsilci modelini tercih ederek avukat Selin Beceni’yi görevlendirdi.

Temsilciye ilişkin bilgiler Snapchat’in “yerel temsilciler” sayfasında yayımlandı.

Türkiye’de sosyal medya platformlarına temsilci bulundurma zorunluluğu getiren düzenleme kapsamında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) ile adli ve idari makamların bildirim ve taleplerine ilişkin süreçler yerel temsilci aracılığıyla yürütülüyor.

  • Snapchat’in bu adımıyla birlikte platform, YouTube, TikTok, Facebook, Instagram, X, LinkedIn, Pinterest, Dailymotion ve VKontakte’nin ardından Türkiye’de temsilci bulundurma yükümlülüğünü yerine getiren sosyal ağ sağlayıcıları arasına katıldı.

Şirket ayrıca Türkiye’deki kullanıcıların içerik kaldırma başvurusu yapabileceği özel bir başvuru sayfasını da erişime açtı.

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR