Ramazan'da balığa ilgi: Hamsinin kilosu 100 lira

Samsun’da balığa olan ilgi, Ramazan’ın ilk gününün ardından artarak devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.02.2026 21:23 GÜNCELLEME 21.02.2026 21:23 EKONOMİ
Ramazan'da balığa ilgi: Hamsinin kilosu 100 lira
Ramazan'da balığa ilgi: Hamsinin kilosu 100 lira

Ramazan ayının ilk günlerinde fazla balık satışı yapamayan balıkçılar, gün geçtikçe vatandaşların balığa rağbet ettiğini ifade etti.

İlk günden sonra balık satışlarının arttığına değinen balık satıcısı Onurcan Köse, "Balık satışları Ramazan öncesi gibi değil. Özellikle Ramazan’ın ilk günü satış olmadı. Vatandaşlar, ‘Ramazan’da balık yenmez, evde balık kokusu olmaz’ gibi düşünüyor. Bu nedenle Ramazan’da balık satışları diğer günlere göre düşük oluyor. Diğer günlere göre yüzde 50 daha az balık satıyoruz. Buna rağmen Ramazan’da geçen günler arttıkça balık satışları artıyor. Örneğin Ramazan’ın ikinci günü, ilk güne göre 3 kat daha fazla balık sattık. Bugün de düne göre daha fazla balık satacağız gibi görünüyor. Gün geçtikçe balık satışlarının da artacağını düşünüyoruz" dedi.

"HAMSİNİN KİLOSU 100 TL"

Balık fiyatlarının uygun olduğunu da dile getiren Köse, "Balık şu sıralarda bol. Hamsinin kilosu 100 TL, mezgidin kilosu 200 TL, istavritin kilosu 70 TL, somon 250 TL, çipura 450 TL, levrek 500 TL’den satılıyor. Balık fiyatları da uygun seyrediyor. Bu fiyatlarda kırmızı et ve tavuk yerine balık da tercih edilebilir. Ayrıca yeni çıkan hamsiler de çok güzel. Vatandaşları balık yemeye davet ediyorum" diye konuştu.

Vatandaşlar da balık fiyatlarının uygun olduğunu ifade ederken, en çok satılan balıkların kilosu 100 TL’den satılan hamsi ve 70 TL’den satılan istavrit olduğu belirtildi.

 

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • misafir 19 dakika önce Şikayet Et
    ne yapacağız. hamsi almak için samsunamı gidelim. siz nerede yaşıyorsunuz.hamsinin kilosunu bu ülkenin yüzde 80 i 250 liradan aşağı göremiyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR