Türkiye'ye yeni gümrük kapısı geliyor! Şoförler umutlu

Türkiye'den Avrupa'ya ihraç edilen ürünleri taşıyan tır şoförleri, Kapıkule Gümrük Kapısı'nın kuzeyinde açılması planlanan yeni gümrük kapısının sınır geçişlerini hızlandıracağını ve uzun bekleyişleri azaltacağını düşünüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2026 14:26 GÜNCELLEME 15.03.2026 15:41 EKONOMİ
Türkiye'ye yeni gümrük kapısı geliyor! Şoförler umutlu
Türkiye'ye yeni gümrük kapısı geliyor! Şoförler umutlu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın 13 Mart'ta Uluslararası Nakliyeciler Derneğinin programında yaptığı "Kapıkule'nin hemen kuzeyinde yeni bir gümrük kapısı daha açacağız. Bu da Avrupa'ya taşımalarımız için çok önemli. Yeni ticari taşımalara da imkan sağlayacak. Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala'daki yığılmaları böylece azaltmış olacağız" açıklaması, Avrupa'ya yük taşıyan tır şoförlerini sevindirdi.

Tır şoförü Adnan Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alternatif bir gümrük kapısına ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Kara taşımacılığına çare olacak' diye düşünüyorum çünkü çoğu şoförün derdi sırada beklemek. Herkes bundan muzdarip. Ülkemizin ihracatını hızlandırıp güçlendireceğine inanıyorum. Bu konu tırcıların da gündeminde, daha hızlı gidip daha çabuk geri dönmeyi herkes istiyor. Herkes iyi olacağını düşünüyor. Ülkemiz ve lojistik sektörü için de çok daha iyi olacak." diye konuştu.

Şoförlerden Orhan Yazıcı da yeni bir gümrük kapısının kendileri açısından faydalı olacağını belirtti.

Bölgede ikinci bir gümrük kapısının hızlı bir çalışma imkanı sağlayacağını, bekleme süresinin düşeceğini ifade eden Yazıcı, "Hem şoförler hem firmalar açısından olumlu sonuçlar doğurur." dedi.

ŞOFÖRLER MUTLU

Şoför Müslüm Güven ise yeni bir gümrük kapısının bekleme sürelerini kısaltacağını dile getirdi.

Konunun şoför camiasında da konuşulduğunu ifade eden Güven, "Çok iyi, tüm arkadaşlar seviniyor." dedi.

Halil Aydın da yeni gümrük kapısının açılmasının iyi olacağını, mevcut kapıda yapılacak bazı düzenlemelerin de çıkış sürelerini kısaltabileceğini kaydetti.

KAYNAK : AA
Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

1998 yılında İstanbul'da doğdu. Maltepe Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında okurken başladı. 4 yıldır aktif olarak Gazetecilik kariyerini sürdürüyor. Meslek hayatına Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com'da 'Editör' olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • İLKOKUL MEZUNU 38 dakika önce Şikayet Et
    Milyon kere uyardım, bir kere daha uyarayım, suları idareli kullanın, HATTA BİR SULAMA GÖLÜ YAPIN, KIŞ BOYU YAĞAN SULARI ORADA BİRİKTİRİP YAZIN BU SULARI KULLANIN. BUNU NEREDE YAPABİLİRSİNİZ, EN UYGUN YER EN ÇOK YAĞIŞ ALAN VE AKARSULARIN YAKIN OLDUĞU YERLERDİR. Bazı nehirleri bir kaç günlüğüne ara ara bu göle yönlendirin. Sulama göllerinin sayısı ne kadar çok olursa o kadar iyi.
    Cevapla
  • Misafir 40 dakika önce Şikayet Et
    açın abi açın ümmete hizmet ve kolaylaştırıcı olun İnşaAllah
    Cevapla
  • Misafir 42 dakika önce Şikayet Et
    geç bile kalındı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR