Petrol fren yaptı! Altın ve Bitcoin yükseliyor: Piyasalarda Hürmüz bilmecesi
Orta Doğu'daki kırılgan ateşkesin uzayacağı beklentisi küresel piyasalara moral oldu. ABD'nin Hürmüz ablukasına rağmen petrol 98 dolara gerilerken, artan risk iştahıyla altın yükseldi ve Bitcoin 74 bin 900 dolarla zirveyi test etti.
ABONE OL
- Küresel piyasalar, Orta Doğu'daki "kırılgan ateşkes" ortamını dikkatle izlerken, ilk müzakerelerin sonuçsuz kalması ve ABD'nin Hürmüz'deki ablukası ile birlikte petrol fiyatları hızlı bir yükseliş gösterdi.
- ABD-İran müzakerelerinden bir anlaşma çıkmaması, petrol fiyatlarının 104 dolara kadar yükselmesine neden oldu ve Tahran'dan gelebilecek muhtemel misillemeler takip ediliyor.
- Piyasalardaki iyimserlik, risk iştahını artırarak altın ve Bitcoin fiyatlarında da yükselişlere yol açtı; altın fiyatı 4.775 dolara, Bitcoin ise 74.900 dolara kadar çıktı.
Küresel piyasalar Orta Doğu’da “kırılgan ateşkes” ortamını dikkatle takip ederken, hafta sonu gerçekleşen ilk müzakerelerden bir sonuç çıkmaması ve pazartesi günü Hürmüz’de ABD ablukasının başladığı yönündeki haberlere rağmen, iyimser beklentiler de bir yandan devam ediyor. Petrol fiyatlarının geldiği seviyeler mart ayında ABD’de yıllık enflasyonu %3,3’e kadar yükseltmişti. Ülkede Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen tüketici güven endeksi de nisanda 47,6 ile tüm zamanların en düşük seviyesine gerilemiş ve piyasa beklentilerinin oldukça altında kalmıştı.

PİYASALARDA "DAHA FAZLA ÖNE ÇIKAN SENARYO"
ABD’de siyaseti de zora sokan bu tabloyla birlikte; ateşkesin uzayabileceği, eski çatışma ortamına dönüş olmayacağı ve tarafların bir şeklide uzlaşabileceği beklentileri, piyasalarda “daha fazla öne çıkan senaryo” olmaya başladı. Bu “temkinli iyimserlik” fiyatlamalarda da etkisini gösteriyor.
TAHRAN'DAN GELEBİLECEK "MUHTEMEL MİSİLLEMELER" RADARDA
Hafta sonu ABD-İran müzakeresinden bir anlaşma çıkmamasının ardından petrol de haftaya hızlı yükselişle başlamış ve geçen hafta 94,25 dolardan kapanış yapan Brent fiyatı 104 dolar sınırına kadar yükselmişti. Bugünkü ilk işlemlerde ise varil fiyatı 98 dolara yakın görünümünü koruyor. ABD’nin Hürmüz ablukasının, savaşta da devam eden ve günlük 1,5 milyon varilin üzerinde gerçekleşen İran’ın petrol ihracatına nasıl yansıyacağı takip edilirken; Tahran’dan gelebilecek muhtemel misillemeler de piyasalarında radarında…

ALTIN "DENGE ARAYIŞINI SÜRDÜRÜYOR"
Piyasadaki iyimserlik risk iştahını bir miktar yükseltirken; dünkü işlemlerde 4.740 dolardan kapanış yapan ons altın fiyatı, bugün TSİ 06:00 itibarıyla 4.775 dolara yakın seviyelerde denge arayışını sürdürüyor. İçeride spot piyasada işlem gören 14 Nisan 2026 gram altın fiyatı 6.865 TL’den güne başlıyor. Kapalıçarşı’daki kuyumcularda ise fiziki gram altın satışı fiyatında işlemler 6.935 TL’den geçiyor.
BİTCOİN "EN YÜKSEK 74 BİN 900 DOLARI TEST ETTİ"
Riskli varlık kategorisinde yer alan ve pazar günü 70 bin 750 dolardan kapanış yapan Bitcoin de yükselişe geçerek, son 24 saatte en yüksek 74 bin 900 doları test etti. BTC’de bugünkü işlemler de sabah saatlerinde 74 bin 500 dolara yakın seviyelerde devam ediyor.
-
KertenKeRRe____x____ 20 dakika önce Şikayet EtYakın zamanda petrol düşmez. Ülkeler enerji zorundayken ALTIN GÜMÜŞ de fazla uçup kaçacak halde olmaz.. Sabit ve sakin kalmak önemli ..Beğen
-
Mehmet 32 dakika önce Şikayet EtBurada bir sıkıntı var. Savaş devam ediyor diye altın çıkıyor, savaş geçici olarak duruyor diye yine yükseliyor. Hay Allah.Beğen
-
murtaza 47 dakika önce Şikayet Etolması gereken normal fiyat zaten bu, düzeltme sonrasında.Beğen
-
Yunus 2 saat önce Şikayet EtEuro yükseldi altın aymı aslındaBeğen
-
Misafir 3 saat önce Şikayet Et7 yi geçerse şayandır dersin olduğu yerde duruyor altınBeğen Toplam 5 beğeni