Tüm zamanların en yüksek değeri! Bakan Bolat açıkladı
SON DAKİKA haberine göre Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Mayıs ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı geçen yılın aynı ayına göre 1,2 yüzde puanlık artışla yüzde 80 olarak gerçekleşmiştir." ifadelerini kullandı.
Bakan Bolat, yaptığı açıklamada "Mayıs ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı geçen yılın aynı ayına göre 1,2 yüzde puanlık artışla yüzde 80 olarak gerçekleşmiştir." ifadelerini kullandı.
Bakan Bolat'ın konuşmasından öne çıkanlar ise şu şekilde;
"Mayıs ayında ihracatımız, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,3 oranında azalışla 22 milyar 504 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Mayıs ayında ayrıca günlük verileri incelediğimizde, 22 Mayıs 2026 tarihinde 2,4 milyar dolar ile günlük ihracatta tüm zamanların en yüksek değeri gerçekleşmiştir.
Mayıs ayında dış ticaret açığımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,7 azalışla 5,6 milyar dolara gerileyerek son 9 ayın en düşük düzeyinde gerçekleşmiştir.
İhracatın ithalatı karşılama oranı da artış göstermiş ve geçen yılın aynı ayına göre 1,2 yüzde puan artışla yüzde 80,1'e yükselerek son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır."
Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.
-
Artvinli 37 dakika önce Şikayet Et20 yıl önce yapılan yıllık ihracatı şuan türkiye aylık olarak yapıyor. onlarca afet ve tuzaklara rağmen nereden nereye geldik.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Gumus 51 dakika önce Şikayet EtUretim yok parasi olan faize yonelmis ithalat uce katladi heryer yabanci urunBeğen