Kafe ve restoran sektöründe yeni dönem! Menülerde içerik ve kalori zorunluluğu
Kafe ve restoranlarda menü içeriklerini şeffaflaştıran yeni uygulama 1 Temmuz'da hayata geçiyor. İşletmeler, yemeklerin bileşenlerini ve kalori değerlerini klasik menüler, dijital ekranlar veya karekod sistemiyle müşteriye sunacak.
- Tarım ve Orman Bakanlığı, kafe ve restoranlarda 1 Temmuz itibarıyla ayrıntılı menü uygulamasına geçileceğini açıkladı.
- Yeni düzenleme ile işletmeler, yemeklerin içeriklerini ve kalori miktarlarını detaylı bir şekilde menülerde belirtmek zorunda olacak.
- Zincir restoranlar 1 Temmuz'a kadar yeni sisteme geçiş yapacak, diğer işletmeler ise kademeli olarak bu düzenlemeyi uygulamaya alacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme kapsamında, kafe ve restoranlarda ayrıntılı menü dönemi 1 Temmuz itibarıyla hayata geçiyor.
Sağlıklı ve bilinçli tüketimin hedeflendiğini belirten yetkililer, "1 Temmuz'dan itibaren kafe ve restoranlarda menüler değişecek." bilgisini paylaştı. Yeni uygulamayla birlikte, müşterilerin garsondan şefe, şeften mutfağa kadar ilettiği yemek içeriği soruları da ortadan kalkmış olacak.
MENÜLERDE İÇERİK VE KALORİ DÖNEMİ
Ayrıntılı menü dönemine geçilmesiyle birlikte işletmeler, yemeklerin içeriğini herkesin anlayacağı şekilde detaylı olarak yazmakla yükümlü olacak. Düzenlemenin getirdiği yeniliklere dikkat çeken uzmanlar, "Ayrıntılı menü dönemine geçilmesiyle alerjisi olanların ya da hayvansal ürün tüketmek istemeyen müşteriler, yiyeceklerdeki ürünlerin bileşenlerini görebilecek. Ayrıca bir porsiyon üründe kalori miktarı da yazacak." ifadelerini kullandı.
İşletmelerin bu bilgileri müşteriye sunma yöntemleri de belirlendi. Yeni dönemde menülerin içerik açısından kalınlaşacağı belirtilirken, restoran ve kafeler bu bilgileri klasik menüler, yazı tahtaları, broşürler, dijital ekranlar ve karekod sistemi üzerinden vatandaşların erişimine açabilecek.
ZİNCİR RESTORANLARA 1 TEMMUZ'A KADAR SÜRE
Düzenlemenin uygulanma takvimine ilişkin detaylar da netleşti. Ulusal zincir restoranların 1 Temmuz'a kadar yeni sisteme entegre olacağı bildirildi. Yeme içme sektörünün geri kalanının ise kademeli bir şekilde yeni düzenlemeyi hayata geçireceği kaydedildi.
-
Murat 1 ay önce Şikayet EtYemen etler ne eti onu da yazmak zorunlu olacak iki zeytın kadar ete dünyanın parasını veriyoruz kalori zaten sinek dolu yersinizBeğen
-
HARPUTİ 1 ay önce Şikayet EtBırakın fanteziyi de bu pahalillikta 5 yıldır hiçbir lokantaya gidemedik.Bunun sonu n'olacak! Yemişim kalorisini!Fiyatlar,gidilecek gibi değil.Ona bir çare,Efendiler!Beğen Toplam 1 beğeni
-
Köylü 1 ay önce Şikayet EtAbi siz gerçekten açlıktan ölmek üzeremisinz bi restauranta gitmek lüks değil abartmayın beaBeğen
-
Karaoğlan 1 ay önce Şikayet EtLutfen ne kadar, proteïn, karbonhidrat, şeker, lif, vs de oksumBeğen Toplam 1 beğeni
-
Bybilen 1 ay önce Şikayet EtHani fiyat listesi de asacaklardi....adamlar bildiklerini okuyorlar....yolları kaldırımları sahipleniyorlar gören yok maalesefBeğen Toplam 3 beğeni
-
Vatandaş 1 ay önce Şikayet EtÇoğu restoran kurallara uymuyor. Dışardan fiyatlar görünmüyor.Beğen Toplam 2 beğeni