Son Dakika: Bakan Kurum'dan Beykoz'da tapu ve konut indirimi müjdesi

Son dakika haberi... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Beykoz'da 25 mahalledeki 1071 hak sahibine tapularını teslim etti. Kurum, Tokatköy kentsel dönüşüm projesindeki konut fiyatlarında indirim yapacaklarını açıkladı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 05.07.2026 14:07 GÜNCELLEME 05.07.2026 15:43 EKONOMİ
Son Dakika: Bakan Kurum'dan Beykoz'da tapu ve konut indirimi müjdesi
Son Dakika: Bakan Kurum'dan Beykoz'da tapu ve konut indirimi müjdesi

SON DAKİKA HABERİ: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da düzenlenen Beykoz Belediyesi Tapu Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, 2B kapsamında 25 mahalledeki 1071 hak sahibine tapularını teslim ettiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 24 yıldır şehirlere hizmet ettiklerini belirten Bakan Kurum, "Meseleyi hiçbir zaman bina yapmak, tapu dağıtmak, rol yapmak veya proje üretmek olarak görmedik. Attığımız her adımda istisnasız vatandaşımızın huzurunu, güvenliğini ve en önemlisi yaşam kalitesini önceliklendirdik." dedi.

Beykoz'un imar ve tapu problemlerini çözmek için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Kurum, Bakanlığın yetki alanında bulunan 25 mahalledeki taşınmazların Beykoz Belediyesine devir işlemlerini tamamladıklarını ifade ederek, "Bugün de hamdolsun 1071 hak sahibi kardeşimize tapularını teslim ediyor ve yıllardır beklenen bir hakkı sahipleriyle buluşturuyoruz. Bu karar, Beykoz'da bir süredir belirsizlik yaşayan kardeşlerimizin hayatını baştan sona değiştirecek önemli bir adımdır." diye konuştu.

"YALANLARLA İNSANIMIZI DÖNÜŞÜMDEN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞTILAR"

Temeli 2022 yılında atılan Tokatköy kentsel dönüşüm projesini hızla tamamladıklarına dikkat çeken Kurum, yaklaşık 2500 vatandaşı sağlam ve güvenli konutlarla buluşturduklarını kaydetti. Süreç içerisinde yaşanan engelleme girişimlerine değinen Kurum, şunları kaydetti:

"Biz canımızı dişimize takmış çalışırken, çabalarken mahkeme kapılarında yapılanları engellemek için mücadele ettiler. Yalanlarla orada insanımızı dönüşümden uzaklaştırmaya çalıştılar. Ama biz kıymetli Beykozlu hemşehrilerimizin yararına ne varsa onu yapmaktan asla geri durmadık. Bir zamanlar risk altında bulunan o bölgede vatandaşlarımızı güvenli, sağlam ve modern yuvalarına kavuşturduk."

"KONUT FİYATLARINDA İNDİRİM YAPACAĞIZ"

Dönüşüm sürecine ilk etapta dahil olmayan ancak sonradan hak sahibi yapılan vatandaşların taleplerini değerlendirdiklerini vurgulayan Bakan Kurum, "Şimdi buraya gelirken onlar da diğer hak sahipleriyle en azından fiyatlarımız daha yakın olabilir mi taleplerini bize ilettiler. Bunu da çalışacağız. Vatandaşımızın bu ihtiyacını giderecek konutlarda, konut fiyatlarında indirimi de yapacağız." ifadelerini kullandı.

Beykoz Millet Bahçesi'nin 300 bin metrekarelik ilk etabının tamamlandığını hatırlatan Kurum, tescilli eserleri ve ağaçları koruyarak Beykoz Çayırı'nı aslına uygun şekilde vatandaşların hizmetine sunduklarını dile getirdi.

"PAŞABAHÇE STADI'NI YENİLİYORUZ"

İlçeye kazandırılacak yeni projelere ilişkin de bilgi veren Bakan Kurum, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak yürütülecek çalışmayı şu sözlerle duyurdu:

"Beykoz Paşabahçe Stadı'nı inşallah yeniliyoruz ve stadın önündeki alanı aynı Beykoz Millet Bahçesi'nde olduğu gibi denizle birleştiriyoruz. Orada çocuklarımızın koşup oynayacağı, annelerimizin güvenle oturabileceği bir yaşam alanını Beykoz'a kazandırıyoruz. Bu yıl bu projeye başlayacağız ve önümüzdeki yıl da bu projeyi teslim edeceğiz."

KAYNAK : Haber7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Maksudeantarci 1 hafta önce Şikayet Et
    Tokat köye tapu verilmedi neden bir sene oldu hala tapu yok
    Cevapla
  • Yıldırım 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım ya İstanbul'daki TOKİ'de müstakil arsa hak sahibi olanlar 4 senedir bekliyor ta herhangi bir şey yok yoksa rüya mı 4 sene daha nerede olduğunu bilmiyoruz sadece hak sahibi olduğu biliyoruz başka bir şey yok tam 4 sene oldu ne yeri belli ne de yurdu
    Cevapla
  • Offfff of 1 ay önce Şikayet Et
    Ya arkadaş bu ülkede istanbuldan başka şehir yokmu...sabah erken kalkan istanbula şunu yapacaz bunu yapcaz diye müjde vere vere ülkenin nufusunun 4/1 ini istanbula topladık..anadolu şehirleri boşaldı..sonrada istanbulda yaşamın çile olduğundan şikayet ediyoruz...bi durun ya bi düşünün bu anadolu şehirleri köyleri boşala boşala nolacak nolacak..???
    Cevapla
  • Harputlu 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın KURUM birde hiç evi olmayanlar var alacak güçleri yok, onlarıda bir düşünseniz iyi olur bence. Ev sahibinin vijdanına kalmışız, TABİİ Kİ VİJDANLAR CÜZDANA GİRDİ MALESEF.
    Cevapla
  • Hakk 1 ay önce Şikayet Et
    Gaziosmanpaşa Mevlana mahallesindede herkes bekliyor kentsel dönüşümü sayın bakanım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle