Tavuk etinde sert düşüş! Üretim yüzde 16 geriledi, yumurtada rekor artış

Türkiye'de mayısta tavuk eti üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,3 azalarak, 202 bin 336 tona geriledi. Tavuk yumurtası üretimi ise yüzde 21,6 yükselişle 1,86 milyar adede ulaştı. Üretimdeki ters yönlü tablo dikkat çekti.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 14.07.2026 10:28 GÜNCELLEME 14.07.2026 10:29 EKONOMİ
Tavuk etinde sert düşüş! Üretim yüzde 16 geriledi, yumurtada rekor artış
Tavuk etinde sert düşüş! Üretim yüzde 16 geriledi, yumurtada rekor artış

Türkiye genelinde mayıs ayında kümes hayvancılığı üretiminde dikkat çeken bir ayrışma yaşandı.

Tavuk eti üretimi ve kesilen tavuk sayısı çift haneli düşüş gösterirken, tavuk yumurtası üretimi hem aylık hem de yıllık bazda artışını sürdürerek 1 milyar 857 milyon adedi aştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, mayısta 202 bin 336 ton tavuk eti üretildi. Üretim, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 16,3, bir önceki aya göre yüzde 14,4 azaldı.

Tavuk yumurtası üretimi, mayısta aylık bazda yüzde 0,7, yıllık bazda yüzde 21,6 yükseldi. Bu dönemde 1 milyar 857 milyon 150 bin tavuk yumurtası üretildi.

Mayısta kesilen tavuk sayısı, yıllık yüzde 16,8 azalışla 108 milyon 65 bin olarak kayıtlara geçti.

Ocak-mayıs döneminde de geçen yılın aynı dönemine kıyasla tavuk yumurtası üretimi yüzde 18,1 artarken, kesilen tavuk sayısı ise yüzde 1,1, tavuk eti üretimi yüzde 2,2 azaldı.

KAYNAK : AA
Mesude Demirhan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Mesude Demirhan

Editör Hakkında

Çankırı’da doğdu. 2015 yılında lisans eğitiminin hemen ardından aynı yıl kariyer hayatına ekonomi muhabiri olarak başladı. Çeşitli ulusal medya kuruluşlarında ekonomi alanında sayısız özel haber ve röportajlar yaptı. 2026'dan beri ekonominin nabzını tutan ve ses getiren çalışmalarını Haber7’de sürdürüyor. ‎
YORUMLAR 1
  • Kahrol Chpkk 29 dakika önce Şikayet Et
    tavuk cok pahali alamiyoruz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR