Savaş altını vurdu! Fiyatlar düşüyor
Orta Doğu'daki jeopolitik kriz petrol fiyatlarını tırmandırırken, yüksek faiz beklentileri altını geri çektiriyor. İşte güncel altın fiyatları...
Ortadoğu'daki gerilimlerin artması petrol fiyatlarını yükseltirken, altın ons başına yaklaşık 4 bin 120 dolara gerileyerek iki haftanın en yüksek seviyesinden düştü.
İran destekli Husi militanları Kızıldeniz'de iki Suudi petrol tankerine saldırı düzenlediğini iddia ederek daha geniş çaplı enerji arzı kesintileri riskini artırdı.

GÖZLER FED KARARINDA
ABD Başkanı Donald Trump ise Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilerin hedef alınması durumunda İran altyapısına saldırı uyarısında bulundu.
Bu gelişmeler ham petrol fiyatlarını altı haftanın en yüksek seviyelerine taşıyarak enflasyon baskılarını yüksek tuttu ve faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalabileceği beklentilerini güçlendirdi.
Yatırımcılar şimdi gelecek haftaki Federal Rezerv toplantısına odaklandı; politika yapıcıların faiz oranlarını değiştirmemesi bekleniyor.
Yine de piyasalar, yılın ilerleyen aylarında faiz artırımı olasılığını fiyatlandırmaya devam ediyor ve yatırımcılar Eylül ayında bir artış olasılığını yüzde 61 olarak değerlendiriyor.
Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutması ancak Eylül ayında olası bir artırım olasılığını açık bırakması bekleniyor.
ONS ALTIN
Ons altın güne 4 bin 121 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 4 bin 112 dolar, en yüksek de 4 bin 141 dolar seviyesi görüldü. Şu sıralar 4 bin 127 dolardan işlem geçiyor.
GRAM ALTIN
Gram altın güne 6 bin 269 liradan başladı. Gün içinde en düşük 6 bin 242 lira, en yüksek de 6 bin 288 lira seviyesi görüldü. Şu sıralar 6 bin 269 liradan alıcı buluyor.
-
yusuf 44 dakika önce Şikayet Etgerçek savaş çıkınca yükselir.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Veysel 58 dakika önce Şikayet Etİran ticareti altına bağlı. Petrolün yükselmesi de Amerikanın işine geliyor. Gerilim oldukça Amerika ve yancısı kazanır. Sebep de belli bu durumda. Ama yok etmek yerine budamayı tercih ederler. Yani biraz ara ver, az bi biti kanlansın yeniden döner tekrar otlanırız hesabı. Hem arada kamuoyu tepkileri düşer vs. Plan değişmiyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
düşünen deli. 1 saat önce Şikayet EtBunların hepsi millete altını sattırıp piyasada düşük fiyattan altın toplamak. Altın mevduatın değerini koruma limanı. Al-sat ticari mal değil. Sabırlı olan parasını korur. Dünyada altının çıkarma ve işleme maliyeti belli.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ayhan Kacar 1 saat önce Şikayet Etİki gündür altın yükseliyor ya. Yoksa GEL GEL mi yapıyorlar...Beğen Toplam 2 beğeni
-
bnm 1 saat önce Şikayet Etkimin kimi ve neyi vurduğu belli değilBeğen Toplam 5 beğeni