TİM ve ETİD’den dev işbirliği: E-ihracatta yeni adım!

TİM ile ETİD, Türkiye’nin e-ihracat ekosistemini güçlendirmek ve ihracatçıların küresel pazarlardaki rekabet gücünü artırmak için işbirliği yaptı. Anlaşmayla Türk markalarının dijital kanallardan yeni pazarlara erişimi desteklenecek.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 28.07.2026 16:09 GÜNCELLEME 28.07.2026 16:10 EKONOMİ
TİM ve ETİD’den dev işbirliği: E-ihracatta yeni adım!
TİM ve ETİD’den dev işbirliği: E-ihracatta yeni adım!

Türkiye’nin e-ihracat potansiyelini uluslararası ölçekte daha görünür hale getirmek her geçen gün yeni adımlar atılıyor. 

Son olarak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD), Türkiye'nin e-ihracat ekosistemini güçlendirmek ve ihracatçı firmaların küresel pazarlardaki rekabet gücünü artırmak amacıyla işbirliği yaptı.

TİM ve ETİD'den yapılan ortak açıklamaya göre, 3-5 Eylül 2026 tarihlerinde İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi (Istanbul Global E-Export Summit-IGEXX) kapsamında gerçekleştirilen tanıtım programında, TİM Başkanı Mustafa Gültepe ile ETİD Başkanı Hakan Çevikoğlu işbirliği protokolü imzaladı.

Protokolle, Türkiye'nin hızla büyüyen e-ihracat potansiyelinin uluslararası ölçekte daha görünür hale getirilmesi, ihracatçıların dijital kanallar aracılığıyla yeni pazarlara erişiminin desteklenmesi ve e-ihracat alanında sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak ortak projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Sektör paydaşları arasında bilgi paylaşımının artırılması, stratejik işbirliklerinin geliştirilmesi ve Türkiye'nin küresel e-ticaret ekosistemindeki konumunu güçlendirecek çalışmaların yürütülmesi amaçlanıyor.

İşbirliğiyle, IGEXX'in uluslararası ölçekte daha güçlü bir platform haline gelmesine, Türkiye'den ve çeşitli ülkelerden e-ihracat ekosisteminin önde gelen temsilcilerini bir araya getirerek yeni ticari bağlantılar kurulmasına, yatırım fırsatlarının değerlendirilmesine ve sektörün geleceğine yön verecek işbirliklerinin oluşturulmasına katkı sağlanması bekleniyor.

IGEXX, E-İHRACAT EKOSİSTEMİNİ BİR ARAYA GETİRECEK

Bu yıl ikinci kez "Beyond Borders" temasıyla düzenlenecek IGEXX, e-ihracat ekosisteminin tüm paydaşlarını İstanbul'da bir araya getirecek. İlk yılında 3 binin üzerinde katılımcı, 2 bini aşkın B2B görüşme, 900 şirket, 33 küresel pazar yeri ve 1 milyar doların üzerinde ticaret hacmine ulaşan IGEXX'in, bu yıl Türk markaları ve üreticilerinin uluslararası pazarlara erişimini daha da güçlendirmesi, katılımcı, işbirliği ve ticaret hacmi bakımından bu rakamların da ötesine geçmesi hedefleniyor.

Zirvenin bu yıl 60'tan fazla ülkeden 6 bini aşkın katılımcıyı ağırlaması, 40 küresel pazar yerini sektör temsilcileriyle buluşturması ve 2 bin 500'den fazla B2B iş görüşmesine ev sahipliği yapması bekleniyor.

Küresel pazar öncülerini, e-ticaret uzmanlarını, perakendecileri, dağıtımcıları, entegratörleri ve e-ihracat konsorsiyumlarını buluşturacak zirvenin ana odak noktalarını e-ihracatta stratejik işbirlikleri, gelecek trendler ve teknolojik ilerlemeler, yeni tüketici davranışları ve etkili dijital pazarlama stratejileri oluşturacak.

KAYNAK : AA
Mesude Demirhan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Mesude Demirhan

Editör Hakkında

Çankırı’da doğdu. 2015 yılında lisans eğitiminin hemen ardından aynı yıl kariyer hayatına ekonomi muhabiri olarak başladı. Çeşitli ulusal medya kuruluşlarında ekonomi alanında sayısız özel haber ve röportajlar yaptı. 2026'dan beri ekonominin nabzını tutan ve ses getiren çalışmalarını Haber7’de sürdürüyor. ‎
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR