Zirvenin sahibi yine değişmedi: Dünyanın en çok satan otomobili belli oldu!

Toyota, 2026'nın ilk 6 ayında 5,39 milyon araç satarak küresel liderliğini üst üste 7. kez korudu. En yakın rakibi Volkswagen ise 4,13 milyon satışta kaldı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 31.07.2026 08:42 GÜNCELLEME 31.07.2026 09:19 EKONOMİ
Zirvenin sahibi yine değişmedi: Dünyanın en çok satan otomobili belli oldu!
Zirvenin sahibi yine değişmedi: Dünyanın en çok satan otomobili belli oldu!

Toyota Motor, 2026 yılının ilk yarısında küresel otomotiv pazarındaki liderliğini korudu.

Toyota Motor'dan yapılan açıklamada, grup şirketinin 1 Ocak-30 Haziran'a ilişkin güncel araç satış verilerini kapsayan bilançolar paylaşıldı.

Buna göre; Ocak-Haziran 2026'da 5,39 milyonla "küresel bazda en çok araç satan" ünvanını üst üste 7. kez korudu.

Bilançolara göre Toyota'nın küresel ölçekte araç satışları, 2025'in aynı dönemine kıyasla yüzde 2,8 düşerek 5,39 milyon adet oldu.

ÜNVANINI 7. KEZ KORUMAYI BAŞARDI

Japon şirket, böylelikle en yakın rakibi Volkswagen AG'yi geride bıraktı ve yılın ilk yarısı "küresel bazda en çok araç satan" ünvanını 7. kez korudu.

Toyota'nın Japonya içi satışları yüzde 4,4 artışla 1,1 milyon adede yükselirken, deniz aşırı satışlar da yüzde 4,5 düşüşle 4,3 milyon araca geriledi.

Üretici şirketin 6 aylık satışları, önceki yıla kıyasla ABD'de yüzde 0,9 artarken, Çin'de yüzde 17,1 ve Orta Doğu bölgesinde de yüzde 21,6 düştü.

Volkswagen AG'nin Ocak-Haziran 2026 döneminde küresel bazda araç satışları ise 2025'in ilk yarısına kıyasla yüzde 8,4 düşüşle 4,13 milyon oldu.

KAYNAK : AA
Mesude Demirhan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Mesude Demirhan

Editör Hakkında

Çankırı’da doğdu. 2015 yılında lisans eğitiminin hemen ardından aynı yıl kariyer hayatına ekonomi muhabiri olarak başladı. Çeşitli ulusal medya kuruluşlarında ekonomi alanında sayısız özel haber ve röportajlar yaptı. 2026'dan beri ekonominin nabzını tutan ve ses getiren çalışmalarını Haber7’de sürdürüyor. ‎
YORUMLAR 2
  • Mehmet Emin 10 dakika önce Şikayet Et
    üretilen adet i geçen zamana böldüğümüzde 3 saniyede bir otomobil. Muhteşem değil mi?
    Cevapla
  • Paris 37 dakika önce Şikayet Et
    Dünyanin bence en iyisi. Avrupada artık bir çok modeli taxi bile yapan. Var orta dogu. Desen hep toyota. Hiç bir başarı. Tesadüf değildir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR