CEO istifa etti, hisseler çakıldı! Şirket çıkmaza girdi

Hindistanlı tüketim ürünleri devi Godrej Consumer Products’ta CEO Sudhir Sitapati’nin beklenmedik istifası yatırımcıları tedirgin etti.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 12.08.2026 09:47 GÜNCELLEME 12.08.2026 09:54 EKONOMİ
CEO istifa etti, hisseler çakıldı! Şirket çıkmaza girdi
CEO istifa etti, hisseler çakıldı! Şirket çıkmaza girdi

Hindistan'ın önde gelen tüketim ürünleri şirketlerinden Godrej Consumer Products'ın hisseleri, CEO Sudhir Sitapati'nin beklenmedik istifasının ardından sert düşüş yaşadı. Şirket hisseleri çarşamba günkü işlemlerde yüzde 10'a varan kayıpla üç yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Sitapati'nin yeniden atanmasının üzerinden yalnızca birkaç ay geçmesinin ardından görevinden ayrılması, yatırımcılarda şirketin yönetimine ilişkin soru işaretlerine yol açtı.

HİSSELERDE SERT DÜŞÜŞ

Godrej Consumer Products hisseleri gün içerisinde yüzde 10'a kadar değer kaybederken, Hindistan saatiyle 09.24 itibarıyla yüzde 8,96 düşüşle 932,90 rupiden işlem gördü.

Analistler, hisselerdeki satış baskısının şirketin mevcut iş stratejisindeki bir değişiklikten ziyade yönetimde yaşanan ani değişime yönelik endişelerden kaynaklandığını değerlendirdi.

YENİ CEO BELLİ OLDU

Godrej Consumer Products, CFO olarak görev yapan Aasif Malbari'nin şirketin yeni CEO'su olarak atandığını duyurdu.

Sudhir Sitapati ise pazartesi günü görevinden derhal geçerli olmak üzere istifa etti. Jefferies, şirket yönetim kurulunun Sitapati'nin görev süresinin uzatılmasını değerlendirdiği bir dönemde gelen ayrılık kararını “şaşırtıcı” olarak nitelendirdi.

“GEÇİŞ SÜRECİNİ YÖNETEBİLECEK DONANIMA SAHİP”

Systematix, ani yönetim değişikliğine rağmen şirketin mevcut yönetim kadrosuna ilişkin olumlu görüşünü korudu.

Kurum değerlendirmesinde, “Sitapati'nin ayrılışı ani ve beklenmedik olsa da Godrej Consumer'ın mevcut liderlik ekibinin, stratejide minimum boşlukla sorunsuz bir geçiş sürecini yönetebilecek donanıma sahip olduğuna inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Systematix, Godrej Consumer Products hisseleri için “al” tavsiyesini de değiştirmedi.

KAYNAK : Dünya Gazetesi
Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

1998 yılında İstanbul'da doğdu. Maltepe Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında okurken başladı. 4 yıldır aktif olarak Gazetecilik kariyerini sürdürüyor. Meslek hayatına Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com'da 'Editör' olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR