Bunu da fırsata çevirdiler: Kanalları ayarlatmak 1.500 TL: Servis çağırmadan bunu yapın

TÜRKSAT 3A uydusunun ömrünü tamamlamasıyla kanallar yeni frekanslara taşındı. Otomatik güncellenmeyen televizyonlar için servis çağıran vatandaşlardan sadece kanal ayarlama işlemi için 1.500 TL'ye varan ücretler talep ediliyor.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 18.08.2026 10:17 GÜNCELLEME 18.08.2026 13:04 EKONOMİ
Bunu da fırsata çevirdiler: Kanalları ayarlatmak 1.500 TL: Servis çağırmadan bunu yapın
Bunu da fırsata çevirdiler: Kanalları ayarlatmak 1.500 TL: Servis çağırmadan bunu yapın

18 yıldır hizmet veren TÜRKSAT 3A uydusu ömrünü tamamladı. Kanallar televizyon yayıncılığında ulaşılan yeni küresel standartların tüm izleyicilere sunulabilmesi için daha güncel ve yüksek kapasiteli diğer Türksat uydularına taşındı. 16 Ağustos itibarıyla kanallar yeni uydu frekansıyla yayın yapmaya başladı. Yayınların kesintisiz izlenmesi için ise yeni frekansların televizyon veya uydu alıcısına tanımlanması gerekiyor.

Bunu da fırsata çevirdiler: Televizyon kanallarını ayarlatmak 1.500 TL

OTOMATİK GÜNCELLEME KOLAYLIĞI

Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) uyumlu uydu alıcıları ve Smart TV'lerde frekans değişiklikleri otomatik olarak cihazlara aktarılabiliyor. Türksat, TKGS'nin kullanıcıların manuel kanal araması yapma ihtiyacını ortadan kaldırdığını belirtiyor. Ancak eski veya TKGS uyumlu olmayan cihazlarda kanal listesinin manuel olarak güncellenmesi gerekebiliyor.

"1.500 TL SEVİYELERİNDE FİYATLARA RASTLANIYOR"

Televizyonunda kanalları kaybolan veya bazı yayınlara erişemeyen vatandaşların bir kısmı çözüm için uyducuların kapısını çalıyor. Ancak özellikle yalnızca kanal/frekans ayarı gerektiren işlemler için talep edilen ücretler dikkat çekiyor.

2026 yılı içerisinde yayımlanan uydu ayarlama taleplerinde 1.000, 1.200 ve 1.500 TL seviyelerinde fiyatlara rastlanıyor. İstanbul'un farklı ilçelerindeki taleplerde yalnızca kanal ayarlama, kablo bağlantısı veya sinyal kontrolü gibi işlemler için bu seviyelerde teklifler görülüyor.

Bunu da fırsata çevirdiler: Televizyon kanallarını ayarlatmak 1.500 TL

SERVİS ÇAĞIRMADAN ÖNCE DİKKAT

Uzmanlara göre burada kritik nokta, sorunun gerçekten çanak anten veya LNB ayarından mı, yoksa yalnızca kanal listesinin güncellenmemesinden mi kaynaklandığını belirlemek.
Çünkü sadece kanal taraması veya frekans güncellemesi gereken bir durumda, fiziksel olarak çanak antene müdahale edilmesi gerekmeyebilir. Bu nedenle vatandaşların servis çağırmadan önce televizyon veya uydu alıcısında otomatik kanal arama, TKGS ve fabrika ayarları gibi seçenekleri kontrol etmesi önem taşıyor.

KAYNAK : Türkiyegazetesi.com.tr
Ahmet Tevfik Yavuz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Tevfik Yavuz

Editör Hakkında

22 Nisan 1986’da Karabük’te doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi iktisat Fakültesi’nde Kamu Yönetimi okudu. Gazetecilik mesleğine 2021 yılında başladı. Çalışma hayatına Haber7.com bünyesindeki Gezelim.com seyahat sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Vatandaş 19 saat önce Şikayet Et
    Elektronik eşyalar, otomobiller, binbir hileli karmaşık yazılımlarla donatılıyorlar. Bunun nedeni, kapitalist sistem sıradan vatandaş içinden çıkamasın ve servisi aramaya mecbur kalsın isteği. Dolayısıyla çok kolay, kendini anlatan olması gereken bir program ayarı için resmen hususi okul bitirmek gerekiyor oluyor.
    Cevapla
  • Mehmet 20 saat önce Şikayet Et
    Malesef fırsatçı bir milletiz.
    Cevapla
  • okur 20 saat önce Şikayet Et
    komikmiş. sıfır kutusunda tkgs li uydu alıcısı kaç para
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 20 saat önce Şikayet Et
    Sanarsın ki yazılım atıyor. Vicdanınız da mı sızlamıyor arkadaş.
    Cevapla
  • Misafir 20 saat önce Şikayet Et
    Ben 20 euroya yaptım. Almanya daha ucuz. TR de insaf kalmamış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle