Ekonomide ‘kalibrasyon’ iddiasına Bakanlıktan sert yanıt!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomi programında köklü değişiklik yapılacağı yönündeki yorumların doğru olmadığını bildirdi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomi programında köklü değişiklik yapılacağı yönündeki yorumların doğru olmadığını bildirdi.
Bakanlık, bir gazetede yayımlanan "Sıkı para politikasına kalibrasyon hazırlığı" başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Haberde, "Bakanlığa yakın reel sektör ve bankacılık kaynaklarına" dayandırılan birtakım iddialara "kulis" adı altında yer verildiği aktarılan açıklamada, haberin dezenformasyona dönüştürüldüğü ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Söz konusu haber, konunun doğrudan muhataplarına sorulmadan hazırlanmıştır. Özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının uhdesinde bulunan para politikası araçları, döviz kuru politikası ile kredi büyüme limitlerine ilişkin konular Bakanlığımızla ilişkilendirilmiş ve bu çerçevede ekonomi programında köklü değişiklik yapılacağı yönündeki yorumlar doğru değildir. Kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine neden olabilecek, Bakanlığımız veya ilgili kurumlarca doğrulanmamış bu tür haberlere itibar edilmemesi önem taşımaktadır."
-
Reis 5 dakika önce Şikayet Etİlla okuyan bir maliye bakanlığı ilgilisi vardır sayın bakan diyordu borsa oyun yeri değildir diye lütfen sayın şimşek yani bakana katmerciler ekipman aş hissesini bir incelesin ve ınvest uygulaması nı sayın cumhurbaşkanımıza ve Hükümet'e bile neler söylüyor lar buna sebep olanlar da o şirketin sahipleri malesefBeğen
-
Mehmet 22 dakika önce Şikayet EtYapabilirsiniz ne var bunda. Bence yapılmalıdır. Mesela emek yoğun, montaj, fason üretime hükümet yıllık iki trilyon vergi teşviği veriyor. Bu vergi teşvikleri kaldırılmalıdır. Bırakın ya batsınlar yada üretimlerini başka ülkeye kaydırsınlar. Bu kaynak yüksek teknoloji yatırımlarına, markaya teşvik olarak verilirse ekonomik üretim ve karlılık 2-3 katına çıkar. Çalışanlarda mutlu olur.Beğen
-
Misafir 40 dakika önce Şikayet Etesnafa reel sektöre düşmanlık etmek doğru muBeğen
-
Misafir 40 dakika önce Şikayet Etevet beyanname sistemleri çok sıkıntılı işler yetişmiyorBeğen
-
çavuşbaşı 1 saat önce Şikayet EtEsnaf perişan faizler yüksek vergi borçları yeniden yapılandırılmalıBeğen Toplam 5 beğeni