Üniversiteyi kazananlara müjde! 20 bin TL eğitim yardımı verilecek

Pendik Belediyesi, 2026-2027 eğitim döneminde üniversiteye ilk kez kayıt yaptıracak Pendikli öğrencilere 20 bin TL eğitim desteği verecek. Başkan Ahmet Cin, 6 yılda 24 bini aşkın gencin yararlandığı bu geleneğin süreceğini müjdeledi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 22.08.2026 10:16 GÜNCELLEME 22.08.2026 10:17 EKONOMİ
Üniversiteyi kazananlara müjde! 20 bin TL eğitim yardımı verilecek
Üniversiteyi kazananlara müjde! 20 bin TL eğitim yardımı verilecek

Pendik Belediyesi, üniversiteye ilk kez kayıt yaptıracak Pendikli gençlere yönelik eğitim desteğini bu yıl 20 bin TL'ye yükseltti. 6 yılda 24 bin 742 öğrencinin yararlandığı destekle ilgili Başkan Ahmet Cin, "Bu artık bir Pendik geleneği oldu. Bu güzel geleneğin her yıl büyüyerek devam etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Pendik Belediyesi, üniversite hayatına ilk kez adım atacak gençlere yönelik eğitim desteğini 2026-2027 eğitim ve öğretim döneminde de sürdürüyor. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik'te ikamet eden ve üniversiteye ilk kez kayıt yaptıracak her öğrenciye 20 bin TL eğitim desteği verileceğini açıkladı.

Üniversiteyi kazananlara müjde! 20 bin TL eğitim yardımı verilecek

24 BİNİ AŞKIN GENCE UMUT OLAN PROJE

Pendik'te artık gelenek haline gelen "Yeni Üniversiteli Destek" uygulamasından geride kalan 6 yılda 24 bin 742 öğrenci faydalandı. Bu yıl da binlerce yeni üniversitelinin programa dahil olması bekleniyor.

DİJİTAL ORTAMDA KOLAY BAŞVURU İMKAN

Eğitim desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, Pendik Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan "Yeni Üniversiteli Destek Formu"nu doldurarak başvurularını gerçekleştirebilecek. Pendik'te ikamet eden ve üniversiteye ilk kez kayıt yaptıracak öğrenciler 20 bin TL eğitim desteğinden faydalanabilecek.

Üniversiteyi kazananlara müjde! 20 bin TL eğitim yardımı verilecek

DESTEKTEN YARARLANMA ŞARTLARI NELER?

1. Öğrencinin ve velisinin son 3 aydır Pendik'te ikamet etmesi
2. Türkiye sınırları içinde bir üniversiteye yerleşmesi
3. Devlet Üniversitesi veya Vakıf Üniversitesine yerleşmesi
4. 2026 yılında üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına ilk defa yerleşmesi
5. Açık öğretim, uzaktan öğretim kazanan ve dikey yatay geçiş yapan öğrencilerin başvuruları alınmayacaktır.

"HİÇBİR KARDEŞİMİZ BU İMKANDAN MAHRUM KALMASIN"

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, desteğin 6 yıldır devam ettiğini belirterek, "Bu artık bir Pendik geleneği oldu. Başlattığımız bu güzel geleneğin her yıl büyüyerek devam etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Başkan Ahmet Cin, Pendik'te binlerce gencin ve ailesinin üniversite heyecanına katkı sunmayı çok kıymetli bulduklarını belirterek, tüm Pendiklilere çağrıda bulundu: "Bilenler bilmeyenlere, duyanlar duymayanlara duyursun. Üniversiteye ilk kez kayıt yaptıracak bütün Pendikli gençlerimizin bu destekten haberi olsun, hiçbir kardeşimiz bu imkândan mahrum kalmasın" dedi.

Öte yandan, Başkan Cin, üniversite hayatına adım atan gençlere başarılar dileyerek ailelerini ve öğretmenlerini de tebrik etti.

KAYNAK : İHA
Ahmet Tevfik Yavuz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Tevfik Yavuz

Editör Hakkında

22 Nisan 1986’da Karabük’te doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi iktisat Fakültesi’nde Kamu Yönetimi okudu. Gazetecilik mesleğine 2021 yılında başladı. Çalışma hayatına Haber7.com bünyesindeki Gezelim.com seyahat sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL