Borsa'da günün en çok kazandıranı belli oldu!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,19 değer kaybederek 14.473,42 puandan tamamladı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 25.08.2026 19:02 GÜNCELLEME 25.08.2026 19:02 EKONOMİ
Borsa'da günün en çok kazandıranı belli oldu!
Borsa'da günün en çok kazandıranı belli oldu!

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 28,07 puan azalırken, toplam işlem hacmi 198,2 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 0,03, holding endeksi yüzde 1,22 değer kaybetti.

EN ÇOK KAZANDIRAN FİNANSAL KİRALAMA FAKTORİNG OLDU

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 6,10 ile finansal kiralama faktoring, en fazla kaybettiren ise yüzde 4,43 ile kimya petrol plastik oldu.

Küresel piyasalarda, ABD'nin İran'a yönelik yaptırım planının beklenenden sınırlı kalması ve petrol fiyatlarındaki sert düşüş risk iştahını desteklerken, yarın açıklanacak Nvidia bilançosu öncesinde karışık bir seyir izleniyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ise küresel ticaret politikalarına ilişkin belirsizlikler ve jeopolitik gelişmelerin etkisiyle yoğunlaşan satışların öncülüğünde günü satıcılı tamamladı.

Analistler, yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise ABD'de kişisel tüketim harcamaları, yıllıklandırılmış gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 14.400 ve 14.300 puanın destek, 14.600 ve 14.700 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL