'Savaş biterse...' diyerek açıkladı! Trump'tan ABD'deki petrol fiyatları için yeni tahmin!

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la yaşanan çatışmanın ABD'nin zaferiyle sonuçlanması halinde petrol fiyatlarının hızla gerileyeceğini savundu. Trump, benzin fiyatlarının ise galon başına 2 doların altına inebileceğini öne sürdü.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 08.09.2026 09:55 GÜNCELLEME 08.09.2026 11:52 EKONOMİ
'Savaş biterse...' diyerek açıkladı! Trump'tan ABD'deki petrol fiyatları için yeni tahmin!
'Savaş biterse...' diyerek açıkladı! Trump'tan ABD'deki petrol fiyatları için yeni tahmin!
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Trump, yüksek enerji maliyetlerini Batı Asya'daki askeri operasyonlarla ilişkilendirerek, savaşın sona ermesiyle enerji piyasalarının istikrara kavuşacağını belirtti.
  • Trump, İran ile savaşı kazanmaları durumunda petrol fiyatlarının hızla düşeceğini ve galon başına 3 dolara, ardından 2 doların altına gerileyebileceğini ifade etti.
  • İran Parlamentosu Başkanı Ghalibaf, ABD'nin enerji tesislerine yönelik saldırılarının ciddi sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.

Trump, Pazartesi günü yerel saatle yaptığı açıklamada, yüksek enerji maliyetlerini Batı Asya'daki devam eden askeri operasyonlara bağladı.

Truth Social hesabından paylaşım yapan ABD Başkanı, savaşın sona ermesinin ardından enerji piyasalarının hızlı şekilde istikrara kavuşacağını iddia etti.

ABD'Lİ VATANDAŞLAR İSYAN ETMİŞTİ! TRUMP DUYURDU: “PETROL FİYATLARI HIZLA DÜŞECEK”

Arta petrol fiyatlarından dolayı ülkede ciddi bir tepki toplayan Trump, paylaşımında İran'la savaşı kazanmaları halinde petrol fiyatlarının diğer birçok ürün gibi hızla düşeceğini belirtti.

(1 Amerikan sıvı galonu, yaklaşık 3,78 litreye eşittir.)

  • ABD Başkanı, petrolün galon başına 3 dolara, ardından ise 2 doların altına gerileyebileceğini söyledi.
     
  • Trump ayrıca Washington'ın İran'ın nükleer silaha sahip olmasına izin vermeyeceği yönündeki mesajını yineledi.
     

“Her şey hızla olacak ve İran asla nükleer silaha sahip olmayacak” ifadelerini kullandı.

İRAN’DAN ABD’YE ENERJİ TESİSLERİ UYARISI

Trump'ın açıklamalarının yapıldığı gün İran'dan da Washington'a yönelik sert bir mesaj geldi. İran Parlamentosu Başkanı Mohammad Bagher Ghalibaf, ABD'nin İran'ın enerji tesislerine yönelik herhangi bir saldırısının ciddi sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.

Ghalibaf, X'teki paylaşımında İran'ın petrol ve doğalgaz üretim zincirinin geniş bir alana yayıldığını ve kolayca erişilebilir durumda olduğunu söyledi.

İranlı yetkili, bölgede faaliyet gösteren Amerikan petrol ve doğalgaz şirketlerinin de aynı riskle karşı karşıya olduğunu savundu.

“Varlıklarımıza saldırırsanız, siz de saldırıya uğrarsınız” mesajını veren Ghalibaf, İran'ın daha önce de bu kapasitesini kanıtladığını öne sürdü.

HEGSETH: İRAN’IN PETROL TANKERLERİ SAVUNMASIZ

Gerilim, ABD tarafından yapılan açıklamalarla da tırmandı. ABD Savaş Bakanı Pete Hegseth, İran'ın petrol tanker filosunun savunmasız olduğunu söyledi.

Hegseth, İran'ın ABD gemilerine ateş açması halinde petrol tankerlerinin hedef alınacağını ve batırılabileceğini belirtti. ABD'nin uçak, gemi ve denizaltılarının İran'a ait hedefleri vurabilecek kapasitede olduğunu savundu.

Hegseth ayrıca İran donanması ve hava kuvvetlerinin etkisiz hale getirildiğini iddia etti.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) da üç İran ham petrol tankerinin, İran Devrim Muhafızları ve bölgesel vekillerini finanse ettiği öne sürülen milyarlarca dolarlık gizli bir ağın parçası olduğunu iddia etti.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Misafir 11 dakika önce Şikayet Et
    bitmesini istemiyorki nasılolsa venezuellaya çökmüş hürmüzüde kilitledi petrol satışları çok iyi gidiyor hemde yüksek fiyattan
    Cevapla
  • Hasan Dede 16 dakika önce Şikayet Et
    Soysuz ortadoğuda işin ne defol git Dünya rahat etsin
    Cevapla
  • Misafir 20 dakika önce Şikayet Et
    Beter olsun kahrolsun
    Cevapla
  • Ali 23 dakika önce Şikayet Et
    Osavaş bitmicek bilerek
    Cevapla
  • Alim 25 dakika önce Şikayet Et
    Bu savaştan kimse zaferle çıkmaz en iyisi bir iyilik yap ordan defol millette rahat etsin yoksa buradan en zararlı sen çıkacan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle