Motorine bir zam daha geliyor! Araç sahipleri dikkat

Akaryakıt fiyatlarında yeni bir zam beklentisi oluştu. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 4,62 TL zam gelmesi bekleniyor.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 16.09.2026 09:17 GÜNCELLEME 16.09.2026 10:05 EKONOMİ
Motorine bir zam daha geliyor! Araç sahipleri dikkat
Motorine bir zam daha geliyor! Araç sahipleri dikkat

ABD-İran gerilimi ile Rusya-Ukrayna savaşındaki tansiyonun yükselmesi, küresel petrol arzına ilişkin kaygıları artırdı. Arz endişelerinin etkisiyle petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıt fiyatlarına da yansıyarak tarihi seviyelerin görülmesine yol açtı.

AKARYAKITA BİR ZAM DAHA GELİYOR

Gece yarısı motorinin litre fiyatına yapılan 6,59 TL'lik zammın ardından motorin, Bitlis ve Hakkari'de 98,47 TL'ye kadar yükselirken İstanbul'da 95 TL'nin üzerine çıktı. Milyonlarca sürücünün bütçesini etkileyen artışların ardından motorine bu gece yarısı yeni bir zam daha yapılması bekleniyor.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 4,62 TL zam gelmesi bekleniyor. Zam gerçekleşirse motorinin litre fiyatı 100 TL sınırını aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkacak.

MOTORİNDE KRİTİK SINIR AŞILACAK

Yeni zamla birlikte motorinin litre fiyatının 45 ilde 100 TL barajını aşması bekleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde ise motorinin litre fiyatının 98 TL seviyelerine yükselmesi öngörülüyor.

KAYNAK : Ekonomim
Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

1998 yılında İstanbul'da doğdu. Maltepe Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında okurken başladı. 4 yıldır aktif olarak Gazetecilik kariyerini sürdürüyor. Meslek hayatına Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com'da 'Editör' olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • serdar demir 19 dakika önce Şikayet Et
    akaryakıtta vergiyi düşürmek lazım
    Cevapla
  • Vatandaş 24 dakika önce Şikayet Et
    Allah’a şükürler olsun Gabar da ülkemizin çeşitli yerlerinde petrol bulduk yoksa yanmıştık 200 -300 TL olurdu petrol
    Cevapla
  • reisçi 25 dakika önce Şikayet Et
    mazottan vergi alınmasın
    Cevapla
  • Mahmut YABACIOĞLU 40 dakika önce Şikayet Et
    Kritik sınır mı? O aşılalı çok oldu. Dünyanın başına bir Trump belası geldi. Keyfi ne zaman yeterse o zaman bu petrol piyasası düzelecek.
    Cevapla
  • mehmet 9 dakika önce Şikayet Et
    tabi tek sebep trump..
    Cevapla
  • Alfa 42 dakika önce Şikayet Et
    abd iran saldırısı öncesi dünyanın en büyük kaynaklarından Venezuella ya çöktü----- artık petrol elindeyken---- iranla karşılıklı oynuyorlar petrol fiyatları yükseldikçe kazanan abd ve iran oluyor... oyunun gerçek yüzü bu bence......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle