Kilogramı bin 500 lira! 'Taleplere yetişemiyoruz'

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde zengin çiçek florasına sahip yaylalarda bal hasadı tamamlandı. Rekoltenin düşük kaldığı bölgede kilogramı bin 500 TL'den alıcı bulan organik ballar ise kısa sürede tükendi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 17.09.2026 21:50 GÜNCELLEME 17.09.2026 21:50 EKONOMİ
Kilogramı bin 500 lira! 'Taleplere yetişemiyoruz'
Kilogramı bin 500 lira! 'Taleplere yetişemiyoruz'

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Doğanlar Mahallesi Kırtekeler mezrasında arıcılıkla uğraşan Necmettin Kırteke, 150 kovanla sürdürdüğü üretimde sezonun sonuna geldiklerini söyledi. Bölgenin serin iklimi ile kekik, keven, sütleğen ve kocabaş dikeni gibi zengin florası sayesinde elde edilen balın kendine has aroması ve kırmızı rengiyle öne çıktığını belirten Kırteke, iklim değişimine bağlı olarak bu yıl rekoltenin düşük gerçekleştiğini ifade etti.

"500 KİLO BAL ELDE ETTİK, TALEPLERE YETİŞEMİYORUZ"

Bu sezon yaklaşık 500 kilogram ürün elde ettiklerini ve tamamını sattıklarını ifade eden üretici Necmettin Kırteke, "Akçadağ Doğanlar Kırtekeler mezrasında arıcılık yapıyorum. 150 kovan arım var. Bu sene mahsulümüz çok yüksek değil ama şükürler olsun taleplere yetişemiyoruz. Kilogramını bin 500 liradan verdiğimiz ballarımız kısa sürede tükendi. Elimde şu an hiç bal kalmadı vatandaşlar telefonla arayıp istemeye devam ediyor" dedi.

"ŞEKERSİZ VE KATKISIZ ÜRETİLEN BALA ŞEKER HASTALARI YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR"

Arılarına hiçbir şekilde şerbet veya şeker vermeden tamamen doğal yöntemlerle üretim yaptığını kaydeden Kırteke, "Kendi doğasında arının aldığı kekik, keven, sütleğen ve kocabaş dikeni gibi bitkilerden oluşan organik bir bal üretiyoruz. Katkı maddesi ve şeker vermediğim için özellikle şeker hastaları ve doktorlar yoğun talep gösteriyor. Buranın balını Türkiye genelinde kolay kolay hiçbir yerin balı tutmaz balımız Kaçkar balı ile yarışabilir. Verim az olsa da kalitesi ve aroması oldukça yüksek. Rekolte düşük olduğu için gelen tüm talepleri karşılayamadık ama ilerleyen süreçte kovan sayımızı daha da artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL