Borsa için yeni dönem mi? Toparlanma sinyali için kritik seviye!
Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Borsa İstanbul’da panik havasının dağıldığını belirterek toparlanma için 14 bin seviyesine, sektör bazında ise bankacılık, holding ve havacılık hisselerine dikkat çekti.
- Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür YardımcısıOnur Can Bal, sert satışların ardından Borsa İstanbul’da panik havasının dağıldığını belirtirken, toparlanma için 13 bin 700 ve özellikle 14 bin seviyesinin kritik olduğunu söyledi; Bal, bankacılık, holding ve havacılık hisselerine de dikkat çekti.
Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Borsa İstanbul'daki sert satışların ardından piyasadaki panik havasının büyük ölçüde dağıldığını belirterek, toparlanma için kritik seviyelere ve öne çıkabilecek sektörlere dikkat çekti.
FONLARDAKİ LİKİDİTE ENDİŞESİ PİYASAYI SALLADI
Borsa İstanbul'da son iki gündür yaşanan sert hareketleri değerlendiren Onur Can Bal, satışların temel nedenlerinden birinin bazı fonlarda ortaya çıkan likidite endişeleri olduğunu söyledi. SPK'nın yatırım fonlarına ilişkin rehberinin ardından özellikle belirli hisselerde yoğunlaşan ve yüksek değerlemelere ulaşan bazı serbest fonlarda baskının arttığını belirten Bal, bu durumun yatırımcıların çıkış taleplerini karşılamada sorun yaşanabileceği endişesini beraberinde getirdiğini ifade etti.
Bal, “Çarşamba günü Borsa İstanbul'da genel olarak o korkuyla birlikte satış havası vardı” dedi.
Borsa İstanbul'da neler oldu? Uzman isimler düşüşün nedenlerini değerlendirdi
KURUMLARDAN GELEN ADIMLAR PANİĞİ AZALTTI
Finansal İstikrar Komitesi'nin değerlendirmeleri ve TCMB'nin likiditeyi artırmaya yönelik adımlarının ardından piyasalardaki korkunun büyük ölçüde dağıldığını belirten Bal, SPK'nın bazı portföy yönetim şirketlerinin fonlarına yönelik aldığı kararların da önemli olduğunu söyledi.
SPK'nın 7 portföy yönetim şirketinin fonlarında TEFAS alım-satım işlemlerini durdurduğunu ve bu şirketlerin bünyesindeki 131 fonun tasfiyesine karar verildiğini hatırlatan Bal, “Gerekli adımların atıldığı bir süreci gözlemliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Borsada sıcak saatler! Ekonomi yönetiminden jet hızında müdahale! Peş peşe kararlar alındı
BORSADA 14 BİN SEVİYESİ ÖNEMLİ
Endekste oynaklığın yükselmesi nedeniyle kısa vadede teknik seviyeleri değerlendirmenin zorlaştığını belirten Bal, buna rağmen toparlanma açısından bazı seviyelerin takip edilebileceğini söyledi.
Bal, “Kısa vadede 13 bin 700'ler, devamında 14 binler üzerinde tekrar kapanışlar alınabilirse, özellikle 14 binin geçilmesi teknik olarak daha olumlu olur” dedi.
SPK'dan fon düzenlemesiyle ilgili yeni açıklama
SEKTÖR BAZLI HAREKET ÖNE ÇIKABİLİR
Önümüzdeki dönemde yalnızca endeks seviyelerine odaklanmak yerine sektör ve şirket bazlı hareketlerin takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Bal; temel görünümü güçlü bankalar, ana holdingler, havacılık ve telekomünikasyon sektörlerinin öne çıkabileceğini belirtti.
Bal, petrol fiyatlarında düşüşün sürmesi ve jeopolitik risklerin yatışması halinde bu sektörlerde daha pozitif bir seyir görülebileceğini ifade etti.
-
Oguz 1 ay önce Şikayet EtSpk, maliye, hazine, bankalar, fon sahipleri bu duruma getiren tüm üst düzey görevliler görevlerini ihmal etmişlerdir. Binlerce insanın emeği çalınmış birikimi hiç edilmiştir. Önlem alirken cuma akşamı alsanız hafta sonu çalışıp gerekirse 2 günde borsayı açmasanız olmazmiydi. En az 500 bin insanı mağdur ettiniz. 1 tane istifa görevden alınma görmedik maşallah hepsi parasını önceden çektiBeğen Toplam 4 beğeni
-
Abdul 1 ay önce Şikayet EtMemura iş verirsen sonu böyle, spk da çay -kahve akşam olsun gidelim şeklinde çalışılıyor herhaldeBeğen Toplam 2 beğeni