TOKİ borcu olanlar dikkat: Yüzde 25 indirim başlıyor

TOKİ'den konut ve iş yeri alan yüz binlerce kişiyi ilgilendiren indirim kampanyasında başvurular başlıyor. Borcunu erken kapatmak isteyenlere yüzde 25 indirim sağlanacak kampanyada kısmi ödeme seçeneği de bulunuyor.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 20.09.2026 18:26 GÜNCELLEME 20.09.2026 18:30 EKONOMİ
TOKİ borcu olanlar dikkat: Yüzde 25 indirim başlıyor
TOKİ borcu olanlar dikkat: Yüzde 25 indirim başlıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerlerine yönelik yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül'de başlayacak.

Vatandaşlardan gelen talepler üzerine düzenlenen kampanya kapsamında borcunun tamamını peşin ödeyerek tapusunu almak isteyenlere mevcut borç bakiyesi üzerinden yüzde 25 indirim uygulanacak. Kampanyadan 228 bin konut ve iş yeri alıcısının yararlanabileceği öngörülüyor.

BAŞVURULAR 19 EKİM'E KADAR SÜRECEK

Kampanyadan yararlanmak isteyenler, 22 Eylül'den 19 Ekim'e kadar satış işlemlerinin gerçekleştirildiği bankalara başvurabilecek.

Borç kapatma tarihi itibarıyla oluşan güncel borç bakiyesi de aynı tarihler arasında ilgili bankalardan öğrenilebilecek. Kampanya sona erdikten sonra gerçekleştirilecek borç kapatma veya kısmi ödemelerde yüzde 25 indirim uygulanmayacak.

BORCUN TAMAMINI KAPATAMAYANLAR DA YARARLANABİLECEK

TOKİ, borcunun tamamını ödeme imkanı bulunmayanlara da kısmi indirim hakkı tanıyacak. Buna göre borç bakiyesinin en az yüzde 25'i kadar peşin ödeme yapanlara, ödedikleri tutar üzerinden yüzde 25 indirim uygulanacak.

Alıcılar borçlarını kapatmak için gayrimenkul satış sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.

KİMLER YÜZDE 25 İNDİRİMDEN YARARLANABİLECEK?

Kampanyadan geri ödeme taksitleri en geç Haziran 2025 sonuna kadar başlamış konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek.

Başvuru sırasında, borcun kapatılacağı aya ait taksitlerin ödenmiş olması gerekiyor. Ayrıca geçmiş dönem taksit veya emlak vergisi borcu bulunmaması şartı aranacak.

Kalan taksit sayısı 12 ay veya daha az olanlar ise kampanyadan yararlanamayacak.

BORCUNU KAPATANA TAPU VERİLECEK

Kat mülkiyeti kurulmuş projelerde kampanyadan yararlanarak borcunun tamamını kapatan alıcılara tapuları teslim edilecek.

Bu kişilerin bankaya başvururken ilgili belediyeden alınmış emlak beyan değerini gösteren belge ile DASK poliçesini yanlarında bulundurmaları gerekecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL