81 ilde dev gıda güvenliği operasyonu: 61 milyon liralık sahte ürün yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığı ekipleri, halk sağlığını korumak amacıyla 81 ilde dev bir operasyona imza attı. 3 bini aşkın personelin katıldığı denetimlerde 61 milyon lira değerinde sahte ürün yakalandı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 02.10.2026 14:27 GÜNCELLEME 02.10.2026 15:14 EKONOMİ
81 ilde dev gıda güvenliği operasyonu: 61 milyon liralık sahte ürün yakalandı
81 ilde dev gıda güvenliği operasyonu: 61 milyon liralık sahte ürün yakalandı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "81 ilde düzenlenen gıda güvenliği operasyonunda; piyasa değeri yaklaşık 61 milyon TL olan sahte, taklit ve tahşiş edilmiş ürün ele geçirildi. 73 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı" denildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"81 ilde düzenlenen “Gıda Güvenliği” operasyonunda; Piyasa değeri yaklaşık 61 milyon TL olan sahte, taklit ve tahşiş edilmiş ürün ele geçirildi. 73 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı Fikri Mülkiyet Suçları Merkez Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinesinde; vatandaşlarımızın sağlığının korunması, gıda güvenliğinin sağlanması, taklit ve tağşiş edilmiş ürünler ile sahte marka, etiket ve ambalaj kullanılarak piyasaya arz edilen ürünlerin tespit edilmesi ve halk sağlığını tehdit eden ürünlerin piyasaya sürülmesinin önlenmesi amacıyla 81 ilde “Gıda Güvenliği” operasyonu düzenlendi.

81 İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Güvenlik Şube Müdürlükleri/Büro Amirliklerinde görevli 1.700 Fikri Mülkiyet Suçları personeli ile Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerinde görevli 1.350 personel olmak üzere toplam 3.050 personelin katılımıyla 1.908 adreste kontrol ve denetim yapıldı.

Denetimlerde; Piyasa değeri yaklaşık 61 milyon TL olan çok sayıda gıda, içecek ve takviye edici ürün ile üretim, dolum, etiketleme ve ambalajlamada kullanılan materyal ele geçirildi. 73 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden, gıda güvenliğini tehlikeye atan ve tüketicileri yanıltan kişi ve işletmelere karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyor; halkımızın sağlığını korumak, güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla denetim ve operasyonlarımıza kesintisiz şekilde devam ediyoruz.

Kahraman Polislerimizi, Güvenlik Daire Başkanlığımızı, Fikri Mülkiyet Suçları Merkez Müdürlüğümüzü ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz."

KAYNAK : Haber7
Ahmet Tevfik Yavuz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Tevfik Yavuz

Editör Hakkında

22 Nisan 1986’da Karabük’te doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi iktisat Fakültesi’nde Kamu Yönetimi okudu. Gazetecilik mesleğine 2021 yılında başladı. Çalışma hayatına Haber7.com bünyesindeki Gezelim.com seyahat sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Mehmet Efendi 27 dakika önce Şikayet Et
    yasal olan ama sağlığa zararlı bir sürü gıda var paketli, bize ayrı Avrupa'ya ayrı üretiyor aynı mali
    Cevapla
  • Hakan 30 dakika önce Şikayet Et
    Devlet birde şu sahte rulman işine el atsa
    Cevapla
  • İsmet 32 dakika önce Şikayet Et
    Dindar bir sistememi geçsek tüm mal mülk devletin olsun kimse alamaz satamaz
    Cevapla
  • Dede1453 34 dakika önce Şikayet Et
    Dokunmaz bile.
    Cevapla
  • memo60 38 dakika önce Şikayet Et
    Bu nasıl iştir anlamıyorum her gün operasyon her gün sahtekarlık eğer haleli haramı bilmezse millet daha çok kişi toplarsınız nereye sığacak oda ayrı bir soru işareti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle