Borsa İstanbul'da kritik seviyeler belli oldu! Yükseliş için bu şart

Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Borsa İstanbul'da işlem hacmi ve alım iştahının zayıf seyrettiğini belirterek, kalıcı toparlanma için 12 bin 300 ve 12 bin 500 seviyelerinin aşılması gerektiğini söyledi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 13.10.2026 11:58 GÜNCELLEME 13.10.2026 12:08 EKONOMİ
Borsa İstanbul'da kritik seviyeler belli oldu! Yükseliş için bu şart
Borsa İstanbul'da kritik seviyeler belli oldu! Yükseliş için bu şart

Borsa İstanbul'da işlem hacminin düşmesi ve alım iştahının zayıf kalması, endekste dalgalı seyrin devam edebileceğine işaret ediyor.

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, günlük işlem hacminin eylül ayının ilk yarısındaki 230-240 milyar TL seviyelerinden 81,5 milyar TL'ye kadar gerilediğine dikkat çekti.

Fon kaynaklı satış baskısının hafiflediğini ancak endekste henüz güçlü bir toparlanma görülmediğini belirten Bal, kalıcı yükseliş için zamana ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Borsa güne yükselişle başladıBorsa güne yükselişle başladı

YÜKSELİŞ İÇİN 12 BİN 500 EŞİĞİ

Endekste toparlanmanın güç kazanması için işlem hacminin artması ve kısa vadeli teknik seviyelerin aşılması gerektiğini vurgulayan Bal, ilk etapta 12 bin 300, ardından 12 bin 500 seviyesinin önem taşıdığını söyledi. Bu seviyelerin üzerinde kapanışlar görülmeden kısa vadede temkinli duruşun korunması gerektiğini belirtti.

Borsada temettü takvimi belli oldu: İşte ödeme yapacak 24 şirketBorsada temettü takvimi belli oldu: İşte ödeme yapacak 24 şirket

ORTA VADEDE BORSA CAZİP Mİ?

Mevcut seviyelerin orta vadeli yatırımcılar açısından cazip olabileceğini kaydeden Bal, Merkez Bankası'nın faiz politikası, petrol fiyatlarında olası düşüş ve finansal sonuç döneminin endeks için önemli katalizörler olabileceğini dile getirdi. Bal, işlem hacminde belirgin artış görülene kadar kısa vadeli dalgalanmaların sürebileceği uyarısında bulundu.

Dilan Dundar Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Dundar

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL