Lagendijk: Vizeyi kaldırma zamanı geldi

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk: "AB'nin Türkiye'ye karşı vize politikasını değiştirme zamanı geldi"

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2009 08:07 GÜNCELLEME 07.05.2009 08:07 EKONOMİ
Lagendijk: Vizeyi kaldırma zamanı geldi
Lagendijk: Vizeyi kaldırma zamanı geldi

Avrupa Parlamentosu (AP)'nda düzenlenen, Türk vatandaşlarına uygulanan vizenin tartışıldığı toplantının ardından Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Cihan'a özel değerlendirmede bulundu.

Avrupa Adalet Divanı'nın kararından memnun olduğunu söyleyen Lagendijk, "Uzun zamandır AB'nin Türkiye'ye vize politikasını tartışıyoruz. Avrupa, geçmişte olduğu gibi müzakere halinde olduğu ülkelere vize politikasını genişletmeli. AB'nin artık mutlaka bir şeyler yapması gerekiyor çünkü mahkemenin kararı var. Lüksemburg'daki mahkeme Avrupa'yı politikasını değiştirmeye zorluyor" ifadelerini kullandı.

Joost Lagendijk, sorunun çözümü hakkında farklı görüşlerin var olduğunu belirterek; "Mahkemenin kararı Türk iş adamları gibi belli bir kesimi kapsıyor. Fakat bu süreç tüm Türk vatandaşlarının vizesiz Avrupa'ya gelebilmesini sağlayabilir. En azından 3 ay turistik veya tedavi gibi amaçlarla Türkler'in Avrupa'ya vizesiz girişleri mümkün olabilir. Bu konuda tartışmalar devam edecek. Avrupa Komisyonu'nun mahkemenin kararını yorumlayarak açıklığa kavuşturması gerekli" şeklinde konuştu.

(CİHAN)
 

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • BURHAN RAVCI 14 yıl önce Şikayet Et
    Cok Zor. Yilardir Avrupada yasan biri olarak Türklere vizenin kalkmasinin cok zor oldugunu söyleyebilirim cünkü Türkler Avrupalinin gözün de Bulgar, Romanyali ve Sirplardan sonr 3. sinif insan olarak gözüküyor. Bu sadece göz boyamaktan baska bir sey degil.
    Cevapla
  • ahmet can 14 yıl önce Şikayet Et
    AB Ye hayır. bu AB böyle bir konu gündeme getirdiğine göre yine Türkiyeden tavizler koparma peşindedir, bakalım iktidar hangi tavizleri verecek bu AB ülkelerine, dış politikada dik bir duruş istiyoruz dikkkk, dünya üzerinde bu kadar taviz veren bir ülke herhalde olmamıştır, yazık yazık,
    Cevapla
  • Ens Evrm 14 yıl önce Şikayet Et
    AB=Turkey. AB'ye vize için sarkozy ölmeli yada gitmeli...Artık gerekli olduğunu düşünmüyorum, Türkiye'nin tek başına AB olmasına az kaldı zaten.Yerli Tanklar, Toplar , mraplar , uçak sistemleri....daha neler neler....bekle bizi ab sana katılmaya degil işgal etmeye gelecegiz: )
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    avrupa tutuştu. anladılar türkiye islam ve türk cümhuriyetleriyle hatta rusyayla birleşebiliyor, baya tutuştular.
    Cevapla
  • akif sağlık 14 yıl önce Şikayet Et
    yersen. avrupa birliğinin palavra olduğunu anladı millet bir şekilde vizeyi kaldıracağız yakında üye olacaksınız gibi uyuşturucularla milleti kandırmaya çalışıyorlar avrupa birliğinin bize bakış açısı sömürgeci bir bakış açısıdır bizim menfatimize bir şey yapmaları hayel olur bunlardan bizi korumaları beklenenler malesef bizde ne kapabilirizin derdindeler ne diyelim şimdi tvlerde bunu 1 hafta tartışırlar sadece milleti kandırmak ve bu hayelle yaşatmak için ekmeğimiz vaat geleceğimiz ab üyeliği tabi yersen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR