Şeker fabrikaları için nihai pazarlık başladı

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker fabrikalarının (Portföy-C), nihai pazarlık görüşmeleri başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2011 15:17 GÜNCELLEME 29.11.2011 15:17 EKONOMİ
Şeker fabrikaları için nihai pazarlık başladı
Şeker fabrikaları için nihai pazarlık başladı

Varlık satışı yöntemiyle, bir bütün halinde portföy grubu olarak özelleştirilecek şeker fabrikalarında, yatırımcılara Şeker Kurulu tarafından belirlenecek kotalar çerçevesinde, 5 yıl boyunca yerli pancardan şeker üretimi şartı bulunuyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Sami Ölmeztoprak'ın komisyon başkanlığında yapılan ihaleye, 6 firma katılıyor.

İhalenin başlangıcında ihale usul ve yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ölmeztoprak'ın verdiği bilgiye göre, ihalede tüm teklifler ABD doları cinsinden alınacak.

Bir tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından, 2 elemeli tur yapılacak. Açık artırma, belirlenen başlangıç tutarı üzerinden, açık artırım aralığıyla sürecek.

Bu arada, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikalarının (Portföy-C), nihai pazarlık görüşmelerine katılmak için teklif veren firmalar şöyle:

1-Safi Şeker Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ

2-Ak-Can Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ

3-Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ

4-Özaltın İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞ

5-Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ

6-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu

Bu arada, özelleştirme karşıtı bir grup da idare binası önünde, şeker fabrikalarının özelleştirilmesini protesto etti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR