Elazığ'da iyilik yapmak istedi 7 milyon lira dolandırıldı

Elazığ'da bir hastanede çalışan Cuma Yılar (40), 6 ay önce iş arkadaşına hesabındaki ipoteği kaldırmak için yaptığı iyilik nedeniyle 7 milyon 800 bin lira dolandırıldığını ve cezaevine girdiğini iddia ederek, yaşadıklarını anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2026 12:07 GÜNCELLEME 29.04.2026 14:44 ÜLKE'DE BUGÜN
Elazığ'da iyilik yapmak istedi 7 milyon lira dolandırıldı
Elazığ'da iyilik yapmak istedi 7 milyon lira dolandırıldı

İddiaya göre, kentte bulunan bir hastanede çalışan 2 çocuk babası yüzde 40 duyma engelli Cuma Yılar, 6 ay önce iş arkadaşına hesabındaki ipoteği kaldırması için birikimi olan 400 bin lirayı verdi.

Ardından şahıs, ipoteğin kalkmadığını belirterek 500 bin lira daha isteyince Yılar'ın bunu vermesi üzerine silsile başladı.

  • Yılar, önceki verdiği paraları kurtarmak için kendisi, annesi ve eşi üzerine krediler çekerek para gönderdi, ardından hastanedeki 11 iş arkadaşında borç alarak şahsa toplam 7 milyon 800 bin lira para gönderdiğini ileri sürdü.

  • Son olarak eşinin altınlarını veren Yılar, evi satmaya kalkışınca aile büyükleri durumu öğrenerek engel oldu.

  • Ardından borç aldıkları şahısların şikayet etmesi üzerine Cuma Yılar ve para gönderdiği M.T. yaklaşık 1 ay önce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dolandırılan şahsın amcası Cuma Yılar

 

11 ARKADAŞINDAN BORÇ ALIYOR 

Yeğeninin aynı hastanede 10 yıldır çalıştığını belirten dolandırılan şahsın amcası Cuma Yılar, şunları söyledi: 

"Yeğenim aynı zamanda doğuştan yüzde 40 işitme engelli ve çok saf. Bunun yanına gelen M.T. isimli arkadaşıyla aynı yerde çalışıyorlar. Bir süre sonra dertleşiyorlar. Cuma'ya ne birikiminin olduğunu soruyor. Cuma'da 'Bugüne kadar 400 bin lira biriktirdim ve kız kardeşim Kıbrıs'tan 1 milyon bana emanet para göndermiş' diyor. Bunu duyunca, birkaç gün sonra şahıs, 'Benim bankada param var, fakat bloke olmuş. Sen benim arkadaşımsın bana yardım eder misin?' diyor. Bu da inanıyor yardım amacıyla 400 bin lirasını kaptırıyor. Ondan sonra M.T., 'Bu para yetmedi 500 bin lira daha lazım.' diyor, sürekli para istemeye başladı. Yeğenimde de para bitince gidip annesinden 1 milyon kredi çekiyor. Annesi yüzde 90 engellidir. Yetmezmiş gibi eşinden 400 bin liraya çekiyor ve veriyor. Onlar bitince hastanede çalışan 11 arkadaşından borç alıyor."

İzmir'de acı hadise: Baba öldü, engelli oğlu entübe edildiİzmir'de acı hadise: Baba öldü, engelli oğlu entübe edildi

Samsun'da 60 yaşındaki kayıp kadından acı haberSamsun'da 60 yaşındaki kayıp kadından acı haber

Sivas'ta diş ağrısı şikayetiyle gitti 25 dişinden olduSivas'ta diş ağrısı şikayetiyle gitti 25 dişinden oldu

Dolandırıldığı iddia edilen Cuma Yılar

"SENİN PARAN DA YANDI BEMİM PARAM DA GİTTİ"

İsmi geçen şahsın yeğeninden son olarak 48 bin lira istediğini belirten Yılar, "48 bin lira gönderirsen bu iş tamam diyor. Şahıs, bankada olan 7 milyon 800 bin lira dekont gönderiyor ve bak bu kadar para var diyor. Yeğenim Cuma, 'Vallahi yok, ben bittim, tükendim artık kimse bana para vermiyor.' diyor. Şahısta 'Parayı göndermezsen gönderme, senin gönderdiğin para da yandı benim param da gitti. Artık sen bilirsin.' diyor. Şahıs konuşmalarında iki tane adam var, ben onları göndereyim senin yanına sen eğer ki onlara o parayı verirsen bunlar ipoteği kaldırırlar. Cuma'da 3 tane çeyrek altın ve eşinin çeyrek altınlı bileziği var. M.T.'de onları verirsen adamlar işi bitirir diyor. Çıkıp geliyorlar kapının önüne yeğenim de altınları teslim ediyor." ifadelerini kullandı. 

Amca Cuma Yılar

HEM YEĞENİ HEM DE ŞÜPHELİ ŞAHIS CEZAVİENDE 

Altınları teslim ettikten sonra yeğeninin eve gittiğini söyleyen Yılar sözlerini şöyle sürdürdü:  

"Eve giderek eşine 'Hanım bu iş tamam paramızı kurtardık' diyor. Eşi de olan paralarının da gittiğini söylüyor. Medikal Hospıtal Hastanesi'nde çalışan 11 arkadaşından borç almış. Arkadaşları da diyor ki bizim hesabımıza girerek parayı çalmış. Whatsapp yazışmasında şahısların borç verdiği belli. Polise gitmişler ve şikayetçi olmuşlar. Çocukta kendini ifade edemiyor. Saf olmasa 7 milyon 800 bin lira verilir mi? Biz bunu fark ettiğimizde evi satılığa çıkarmıştı oradan anladık. Durumu anlattı. 'Ben 11 kişiye borçlandım, borç namustur, ben dolandırıldım, bunların parasını vereyim.' dedi. Şu anda hem M.T. hem de yeğenim Cuma Yılar cezaevinde."

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 17 dakika önce Şikayet Et
    bu gibi durumları önlemek için ancak kısas gerekir
    Cevapla
  • misafir 19 dakika önce Şikayet Et
    temiz saf kişilerin duygularıyla oynayanları Allah kahretsin
    Cevapla
  • Yakup Mil 1 saat önce Şikayet Et
    Masum birinin bu kadar parasını çalan ahirette nasıl hesap verecek acaba! Allah'tan hiç mi korkmazsınız be
    Cevapla
  • Selim 18 dakika önce Şikayet Et
    Ahiret hemen de geliyor.!!!
    Cevapla
  • HÜSEYİN 20 dakika önce Şikayet Et
    Ahiret inancı olan biri bunu yapamaz bence.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR