Brexit'in gayrimenkule etkisi ne olur?

Britanya'nın AB'den ayrılma kararı Avrupa'da yeni tartışmaları alevlendirirken, bu karardan sonra İstanbul, Körfez'in yeni gözdesi olabilir.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2016 14:10 GÜNCELLEME 27.06.2016 14:46 Emlak Gündemi
Brexit'in gayrimenkule etkisi ne olur?
Brexit'in gayrimenkule etkisi ne olur?

Birleşik Krallık'ta AB'den ayrılamaya çıkan 'evet' kararından dünya piyasalarını da etkiledi. Bu trendi Türk gayrimenkul sektörü de yakından izliyor.

'YABANCILAR İSTANBUL'U AVRUPA İLE KARŞILAŞTIRIYOR'

Sektörün önde gelen temsilcileri, Brexit referandum sonuçları sonrasında para piyasalarında büyük dalgalanmalar yaşanmasının inşaat sektörüne olumlu yansıyacağı ve yabancı yatırımların artacağı konusunda birleşti.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, AB'deki bu belirsizliğin Türk inşaat sektörü açısından fırsatlar sunacağını belirtti. Kabadayı, "Körfez sermayesinin Türkiye'ye yatırımlarında ciddi bir artış olacak. Yabancı yatırımcılar İstanbul'u Avrupa başkentleriyle karşılaştırıyorlar ve bu karar da İstanbul'un avantajını ortaya çıkaracak"ifadelerini kullandı.

'KAYIP OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM'

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Brexit kararının ardından ilerleyen süreçte piyasanın yine kendini toparlayacağını açıkladı. Hamit Demir, "İngiltere'nin Brexit kararı kısa vadede finansal piyasalarda dalgalanmaya sebep oldu. Hatta bu süreçte Türkiye'nin Brexit kararı sonrası stratejik ve ticari bir kaybı olacağını hiç düşünmüyorum. Döviz ve altının yükselmesi de olağandır. Diğer taraftan Merkez Bankası'nın indirimi Brexit kararının gölgesinde kalmıştır. Süreç biraz ilerledikten sonra MB'nin bu indiriminin olumlu etkilerini özellikle gayrimenkul sektöründe hissetmeye başlayacağız." dedi.

'TÜRKİYE'DE FIRSAT'

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Para piyasalarında döviz kaynaklı kâr eden yatırımcıların kârlarını olgunlaştırarak kazançlarını en çok kazandıran yatırım aracı gayrimenkule yatırarak daha akıllıca bir hareket yapabilirler" dedi.

Türkiye'nin Brexit sonrası ekonomik ve stratejik bir kaybı olmayacağını hatta bunun Türk ekonomisine olumlu yansıyacağını da kaydeden Kuzu, "Bu durum yabancı yatırımcı açısından da Türkiye'de fırsat sunuyor" dedi.

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR 5
  • Egeden 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye her bakımdan doğru insanlar tarafından doğru bir şekilde yönetiliyor.Doğruların yardımcısı da Allah olduğuna göre daha ne kapılar açılır inşaallah göreceğiz.
    Cevapla
  • HakanK 7 yıl önce Şikayet Et
    İyi birşey değil ki. Emlak balonu olur patlar. Kara para aklama yeri olur. İngiltere'deki emlakları büyük bir kısmı para aklama tezgahı üzerine kurulu, tabii usulüne göre ustaca yapılmış olarak.
    Cevapla
  • yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    gelmesinler kardeşim istemiyoruz bıktık artık hele şu yabancılara toprak ve mülk satışı artık isyan derecesinde
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    kriz fırsat demektir. avrupa hasta adam oldu. bu krizi Türkiye fırsatlar çarkına çevirmeli. istanbulu ortadoğunun finans merkezi yapmalıdır. havaalnıda hazır. seyahat sıkıntısı yok. acilen nevadanın istanbul şubeleri açılmalıdır.
    Cevapla
  • Arda 7 yıl önce Şikayet Et
    Ab denilen olusumda toplam 3 ulke vardi ingiltere fransa almanya digerleri bos, turkiye abye boyun egmesin uretsin uretsin uretsin, guneydogu el degmemis rezervlerle dolu bi yandan pkkyi temizlerken bi yandan tesisleri kurmali yeralti yerustu ne varsa kullanmaya baslamali
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR