Bakan Kurum net konuştu: Kentsel dönüşümü yapacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Sizin deprem riski taşıyan binada yaşamanızı istemiyoruz. Bu kentsel dönüşümü yapacağız." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.03.2019 10:47 GÜNCELLEME 07.03.2019 10:51 Emlak Gündemi
Bakan Kurum net konuştu: Kentsel dönüşümü yapacağız
Bakan Kurum net konuştu: Kentsel dönüşümü yapacağız

Kurum, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde AK Parti Karabağlar İlçe  Başkanlığı tarafından düzenlenen "kentsel dönüşüm" konulu halk buluşmasında  yaptığı konuşmada, İzmir'e 16 milyar liralık yatırım yaptıklarını, 2 milyar 300  milyon liralık yatırımın da devam ettiğini belirtti.

 

 

İzmirliler için yapılması gereken projeleri istişare ettiklerini  kaydeden Bakan Kurum, hızlı şekilde projeleri hayata geçirdiklerini anlattı.
 
Bakan Kurum, Türkiye'nin geleceği için çalıştıklarını dile getirerek,  "Cumhur İttifakı kapalı kapılar ardında, masa başında kurulmuş bir ittifak değil.  15 Temmuz'da kurulmuş, birlikte can verilmiş, kan verilmiş, bu sürece başlanmış.  Bugün baktığınızda bu kutlu ittifak vatan sevgisi ve karşılıklı güvene dayalı."  dedi.
 
Kentsel dönüşüme vurgu
 
İzmir'de kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini,  Karabağlar Mahalle Birliği ile toplantı yaptıklarını belirten Kurum, tahsisli  arazilerin imar barışından faydalanan vatandaşlara satışı konusunu görüştüklerini  aktardı.
 
Bakan Kurum, vatandaşın mağdur edilmemesini amaçladıklarını, arsaların  satışı konusunda hem devletin hem de vatandaşın yararına rayiç bedel  belirleneceğini belirtti.
 
Kentsel dönüşümde hakkaniyet çerçevesinde yatay mimari anlayışıyla  hareket ettiklerini anlatan Kurum, "Siz bizim için değerlisiniz. Sizin deprem  riski taşıyan binada yaşamanızı istemiyoruz. Bu kentsel dönüşümü yapacağız." diye  konuştu.
 
Murat Kurum, vatandaşların Karabağlar'daki sorunların çözümü için  Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan'a destek vermesini  istedi.
 
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de Karabağlar Belediyesinde  CHP'li yönetimin iş başında olduğunu söyleyerek, "Karabağlar'da ne değişti?  Hiçbir şey. Bir şeylerin değişmesini istiyorsanız oylarınızı 31 Mart'ta adayımıza  verin. Hep beraber Karabağlar sorununu çözelim." dedi.
 
 Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan da  ilçenin büyük bölümünün sağlıksız yapılardan oluştuğunu, kentsel dönüşüm ile bu  sorunu çözme konusunda kararlı olduğunu belirtti.
 
Toplantı sonunda, Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği  üyeleri, Bakan Kurum'a, sorunlarının çözümü konusunda verdiği destek nedeniyle  teşekkür etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR