Masonlar darbe sonrasına hazırmış

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’nin, 15 Temmuz'daki ihanet sonrasına hazırlık yaptığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2016 13:45 GÜNCELLEME 19.08.2016 13:45 EMLAK
Masonlar darbe sonrasına hazırmış
Masonlar darbe sonrasına hazırmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'in de üye olduğu Büyük Mason Mahfili'nin içinden çıkan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'nin, 15 Temmuz'daki ihanet sonrası için hazırlık yaptığı ortaya çıktı. Türkiye'deki faaliyetlerini büyük bir gizlilik içinde sürdüren ve binaları bugüne kadar ara sokaklarda gösterişli tabelalardan arındırılmış olan dernek, Üsküdar'da üzerinde mason sembolü olan üçgenlerin yer aldığı dev bir bina inşaatına başladı.

DIŞ CEPHEDE ÜÇGEN SEMBOLLER

Ünalan Mahallesi'ndeki arsayı 5 milyon 100 bin liraya satın alan dernek, 11 Şubat 2015'te inşaat için başvurdu. Derneğe 6 Haziran 2016'da ruhsat izni verildi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinden 5 kilometre ileride Ünalan Kavşağı yakınlarındaki arsa, toplam 7 bin 275,31 metrekarelik inşaat alanına sahip. Dernek, Üsküdar Belediyesi'ne bina için 4 adet dış cephe örneği gönderdi. Binaya ait proje görsellerinde masonik üçgen sembollerin yer alması dikkat çekti. Örneklerde, masonlar için önemli olan üçgen, jakin ve boaz sütunlarına benzer sütunlar bulunurken, binanın etrafına yerleştirilen kemerlerin Süleyman mabedindeki kemerlere benzediği görüldü. Üsküdar Belediyesi yetkilileri, derneğin binanın dış cephesi için sunduğu görsellerin reddedildiğini bildirdi.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Üsküdar Belediyesi'nin mason derneği inşaatı için izni vermesi semt halkını rahatsız etti. 20 yıldır Derem Sokağı'nda oturan Recep Muhammet Saraç, “Mahallemizde masonlara ait bir bina yapılmasını da mason komşuyu da istemeyiz. Yetkililer duruma hemen el atsın" dedi. Masonların, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması durumunda faaliyetlerini açıktan yürütmek için hiçbir engellerinin kalmayacağına inandıkları tahmin ediliyor.

Aynı çatı altındalar

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası 16 Aralık 1956'da kuruldu. Büyük locadan ayrılan bir grup, 'Türkiye Büyük Mason Mahfili' adıyla yeni bir masonik örgüt kurdu. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in de üye olduğu Türkiye Büyük Mason Mahfili içinden çıkanlar tarafından kuruldu.

Temeli kazıldı

Ünalan Mahallesi Derem Sokağı 1116 ada 47 parsel 74 paftada yer alan bin 332 metrekarelik arsa konut ve ticaret alanı düşünülmüş. İmar planında kat yüksekliği 6'yla sınırlı. Dernek, binanın 8 katında bodrum inşası için başvurdu. Alınan ruhsatla bina 14 kat olarak inşa edilecek, binanın şu an temel kazma işlemlerine başlandı.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • HAKAN 7 yıl önce Şikayet Et
    eğer buna bir çözüm bulunmazsa bırakın bina inşa etmeyi tümü sınır dışı edilip mal varlıklarına el konulmazsa daha kötü olur zira bunlar ülkeyi 3-5 parçaya bölmek için gece gündüz çalışıyorlar ve hainlikten başka birşey düşünemiyorlar
    Cevapla
  • ismail hakkı 7 yıl önce Şikayet Et
    şimdi bunların mal varlığına el konuldu işten çıkarıldı yettimi hayır. sınırdışı edeceksin yoksa içerde yeni bir yapılanmaya giderler . yurdumuzda yabancı dernekler daha yakından incelenmeli.
    Cevapla
  • vatandaş 38 7 yıl önce Şikayet Et
    anayasamızda özgürlükler yeniden tanımlanmalı, ülkemize ve milletimize zarar veren hiçbir faaliyet özgürlük kapsamında değerlendirilmemeli. herkesin inancı kendine ama bunu ülkemize ve insanımıza karşı bir güç unsuru olarak kullananlar fetöcülerden farklı değildir. bence de malvarlıklarına el konulup bu ülkeden def edilmeleri gerekir. söz konusu ülkemizin ve milletimizin istiklal ve istikbali ise gerisi teferruattır.
    Cevapla
  • Fahri 7 yıl önce Şikayet Et
    Masonlar çok tehlikelidirler. Aslında bu örgütü göz ardı etmemek lazım. Bunların haftalık ve aylık toplantıları oluyordu. 28 Şubatta çok hareketli, idiler. Ne oldu da unutuldular?
    Cevapla
  • Aytaç 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür yapılar için meclis izin vermeli,belediyeler değil bunlar şer odakları
    Cevapla
  • Fahri 7 yıl önce Şikayet Et
    Masonların hayat şartları inceletilmelidir.
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Nasil oluyorda 6 kat imarli yere 18 kat bina yapiyorlar? Diger yorumcu kardesimizin desigi nasil hur oluyorlar? Nasil kabul edilmis oluyorlar? Kendilerini devletin ustunde mi goruyorlar? Kim kabul etmis bunlari??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR