Bakan açıkladı! 3. Köprü'nün adı değişecek mi?

Ulaştırma Bakanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün adının değişmeyeceğini; onun da "Hacı Bektaş-ı Veli gibi bir değerimiz" olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2016 12:32 GÜNCELLEME 21.08.2016 12:26 EMLAK
Bakan açıkladı! 3. Köprü'nün adı değişecek mi?
Bakan açıkladı! 3. Köprü'nün adı değişecek mi?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 6 gün sonra açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün şantiyesini ziyaret etti.

Bakan Arslan, muhabirlerin yeni köprüye ilişkin sorularını yanıtladı. Burada Arslan'a "Köprünün adının zaman zaman tartışmalara neden oluyor, son günlerde de benzer tartışmalar yaşanıyor. Ne diyeceksiniz?" diye soruldu.

"KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRMENİN DERDİNDEYİZ"

"Sayın Başbakanımız da Cumhurbaşkanımız da onu açıkladılar. Sonuçta Yavuz Sultan Selim geçmişimizde önemli bir değerimiz. İnsanlar farklı algılar oluşturmak isteseler de nasıl ki Hacı Bektaş-ı Veli bir değerimizse Yavuz Sultan Selim de değerimiz. Buna hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz ayrışmanın tam tersine gerçek değerlerimizi bugünlere taşıyarak kardeşliği pekiştirmenin peşindeyiz"

YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • kul 7 yıl önce Şikayet Et
    köprünün adından çok memnunuz ecdadımızdan Allah razı olsun.nur içinde yatsınlar.
    Cevapla
  • müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Yavuz Sultan Selim hanın a pak ismi böyle bir köprüye verilmelidir hiçbir surette bu isim degistirilmemelidir. Sultan Selim bizim şanla dolu tarihimizin en önemli isimlerindendir.
    Cevapla
  • ayhan 7 yıl önce Şikayet Et
    yapılmasın diye malum yerlerini yırtan zihniyet,iş adına ve ismine gelince yine en öndeler..bunlar ne söylüyorsa tersi ve inatla yapılmalı.YAVUZ SULTAN SELİM HAN'a gelince zaten bu zihniyet onu seviyor olsaydı kendimdende ondanda şüphe ederdim..
    Cevapla
  • uğur 7 yıl önce Şikayet Et
    Alevi sünni yok Türk tarihi var,boşuna zaman kaybetmeyin...
    Cevapla
  • uğur 7 yıl önce Şikayet Et
    bu köprünün adi değişmez artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR