Akbal: Konutta arz değil fiyat sıkıntısı var

Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Akbal, metrekare birim fiyatı yüksek projelerin kolay satılamadığını belirterek, "Şu an sektörde 5-6 bin TL'nin üzerinde birim fiyatlı projeler zorluk yaşıyor. Konutta sıkıntı arz fazlalığından değil fiyatların yüksek oluşundan." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2018 10:56 GÜNCELLEME 14.03.2018 10:56 EMLAK
Akbal: Konutta arz değil fiyat sıkıntısı var
Akbal: Konutta arz değil fiyat sıkıntısı var

MIPIM Gayrimenkul Fuarı'nda sektöre ilişkin değerlendirmede bulunan Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, konutta arz fazlası olmadığını, ancak yüksek fiyatlardan kaynaklı bir sıkıntı yaşandığını söyledi.

Fuarda 3'ü Başakşehir'de, biri Gaziosmanpaşa'da olmak üzere 4 proje sergilediklerini aktaran Akbal, TEM Avrasya projesinin lokasyon ve fiyat avantajıyla öne çıktığını ifade etti. Satışlarda yüzde 60'ı geçtikleri bilgisini verdi.

 

Akbal, "Bu projede satışa başlarken metrekare fiyatı 4 bin TL'den başladık, şu anda 6 bin seviyesindeyiz. Bittiğinde ise şu an komşu projelerde olduğu gibi 8 bin TL seviyesine gelecek. Başakşehir'de de 3. İstanbul projemizde de aynı trendi yakalamış durumdayız." dedi.

Satıştaki başarının sebebini fiyat aralığının uygunluğundan kaynaklandığını söyleyen Akbal, "Metrekare birim fiyatı 4 bin 500, 5 bin arasında bir rakamla çok rahat satış gerçekleştirebiliyoruz. Şu an sektörde 5-6 bin TL'nin üzerinde birim fiyatlı projeler zorluk yaşıyor. Konutta sıkıntı arz fazlalığından değil fiyatların yüksek oluşundan." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR