Konya-Alanya arası 2 saate inecek

Konya’nın Hadim ilçesi Toros Dağları üzerinde bulunan Eyiste Deresinde yapımına başlanan Eyiste Viyadüğü çalışmaları devam ediyor. İç Anadolu Bölgesi ile Akdeniz Bölgesini birbirine bağlayacak viyadükte çalışmalar bittiğinde Alanya-Konya arası 2 saate inecek.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2018 14:21 GÜNCELLEME 16.06.2018 14:23 EMLAK
Konya-Alanya arası 2 saate inecek
Konya-Alanya arası 2 saate inecek

Dünyanın en büyük viyadükleri arasında ikinci, Türkiye’nin de ilk yüksek ayaklı viyadüğü olacak Eyiste Viyadüğünün toplam uzunluğu bin 372 metre.

Dengeli konsol yapım metoduna göre yükseklikleri 42 metre ve 165 metre arasında değişen 8 adet orta ayak ve 2 adet kenar ayak üzerinde projelendirilen Eyiste Viyadüğü bu özelliği ile Türkiye'nin en yüksek ayak yüksekliğine sahip karayolu köprüsü konumuna gelecek.

 

 

Eyiste Viyadüğü 12,50 metre gabarili çift yol platformuna göre aynı temele oturan iki farklı köprü şeklinde projelendirildi. Gidiş-geliş güzergahında ikişer şeritten toplam 4 şerit olarak hizmet verecek.

29 Aralık 2016 tarihinde yapım çalışmalarına başlanılan, 229 milyon 472 bin 975 TL sözleşme bedelli Eyiste Viyadüğünün bitim tarihi ise 2020 yılı olarak öngörülüyor.

Eyiste Viyadüğü yapım işinde; 400 bin metreküp kazı, 140 bin metreküp beton, 48 bin ton demir/donatı imalatı gerçekleştirilecek. Yapım çalışmaları 250 kişilik personelle aralıksız olarak sürdürülen Eyiste Viyadüğünün tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye'nin kuzey ve güney aksının önemli arterlerinden biri olan Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergahında zaman, seyahat konforu ve sürüş emniyeti ile yol standartlarının yükseltilmesi ve ülke ekonomisine de önemli oranda katkı sağlanması hedefleniyor.

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • her gün 5 yıl önce Şikayet Et
    ben her gün gidip geliyorum buradan boşuna masraf yazık günah zaten konya alanya arası 2 saat kim kimi kandırıyor giderseniz sizde görürsünüz ölü yatırım bu kadar masraf edeceğinize bu paralara fabrika kurun zaten alanya konya arası yol 4 şerit neyin kafası bu
    Cevapla
  • İstanbullu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ankara-Konya-Hadim-Taşkent-Alanya-Antalya... İç Anadolu'yu, Akdeniz'e karayolu ile ulaşımı sağlayacak Türkiye'nin en büyük ayaklı viyadük üzeriden geçerek,ticari,turizm, tarım,doğa manzaralı karayolu ne zaman tamamlanarak ulaşıma açılacaktır?
    Cevapla
  • Misafir Sanatçı 5 yıl önce Şikayet Et
    Aman ha, ne yapıyorsunuz ulu orta resimlerini gösteriyorsunuz, ''Muharrem, Karamollaoğlu, Akşener, görmesin, yıkacaklar sizin emek emek yaptığınız dünyanın ikinci, Türkiye'nin birinci viyadük kolon ayaklarını...''
    Cevapla
  • helehele 5 yıl önce Şikayet Et
    şu antalya adana arasını da bi ele alsalar
    Cevapla
  • Akdeniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Attılar ya şu anda bitmek uzere çok az bir yer kaldı bu sene hizmete girer inşallah yollar tüneller acayip güzel oldu
    Cevapla
  • İskilip 5 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah inşallah biter ve hizmete açılır Darısı Tosya Çorum yani Çorum İskilip Tosya yolunun başlanır bitirilmesi İstanbul Çorum arasında 1,5 saat kısalıyor inşalllah yapılır.kolay gelsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR