Ve tamamlandı! Türkiye sıkıntı yaşamayacak

DSİ tarafından inşa edilen ve Türkiye'nin en uzun içme suyu tüneli olan "Gerede Tüneli"nde sona gelindi. Tünel ile Ankara, 2050 yılına kadar içme suyu problemi yaşamayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2019 11:09 GÜNCELLEME 08.06.2019 11:17 EMLAK
Ve tamamlandı! Türkiye sıkıntı yaşamayacak
Ve tamamlandı! Türkiye sıkıntı yaşamayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce inşa edilen ve Türkiye'nin en uzun içme suyu tüneli olan "Gerede Tüneli" tamamlandı. Tünel ile Ankara'nın 2050 yılına kadar içme suyu sıkıntısı olmayacak.

 

 

Türkiyenin en uzunu tamamlandı Dev projeyle içme suyu sıkıntısı yaşanmayacak

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, başkenti içmesuyu noktasında rahatlatacak "Ankara İçmesuyu 2. Merhale Gerede Sistemi Projesi" ile Ankara'ya memba kalitesinde içme suyu sağlanacak.

 

 

Türkiyenin en uzunu tamamlandı Dev projeyle içme suyu sıkıntısı yaşanmayacak

Proje çerçevesinde inşa edilen ve toplam 31 bin 592 metre uzunluğuyla ülkenin en uzun içme suyu tüneli olma özelliğini taşıyan Gerede Tüneli ile Gerede Havzası'ndan yıllık 226 milyon metreküp su Ankara'ya aktarılacak.

Türkiyenin en uzunu tamamlandı Dev projeyle içme suyu sıkıntısı yaşanmayacak

Günlük ortalama içme-kullanma su tüketimi 1,2 milyon metreküp olan Ankara'nın, 2050 yılına kadar nüfus artışı ve kullanım ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak inşa edilen projenin resmi açılışı gelecek günlerde yapılacak.

Makineyle açılan 4,5 metre çapındaki tünelden, Ankara barajlarında yeterli su bulunması ve projede kalan küçük imalatlar sebebiyle yaz sonu itibarıyla suyun verilmesi planlanıyor. 

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Sivaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Zıkkım iç Mansur yavaş :))
    Cevapla
  • devam 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni gelen nesil geçmişini sorgulamıyor ve ondan ders çıkarmıyor.Kimse düşüncesinden ,doğru bildiğinden ,eleştirisinden taviz vermiyor.Çokluk doğruluğu belirtiyor doğru , doğru olduğu için değil kişinin karakteri cebinden eksilten şeyler neyse o kişinin ülke menfaatini geri plana atarak buna paralel olarak zayıflatıyor.Bu doğrultuda reyin menfaate göre şekillendiği hizmet veyahut ülke menfaatine tercih edenlerin her şeye verecekleri bir cevapları vardır.Cevapları daima hazır olanlar bu ülkede daha öncede yeni bir bakış açısı kazandırılan hizmetler görmedikleri için hep aynı şekilde tepki verirler.Çünkü onları cevapları bile kafatasçılığıdır.
    Cevapla
  • Ergün 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlar konuşur Ak parti yapar!! Ha o kadar hırsızları görmeyenler iftira atıp tutar...
    Cevapla
  • ABDULLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    Artik CHP ye oy veren Ankaralilar suyu kana kana içersiniz nede olsa altyapiyi AKP yaptiya size suda indirim yapmak kaldi abarta abarta anlatirsiniz biz yönetime geldik suya indirim yaptik diye nede olsa zahmeti siz cekmediniz sefasını sürün bakalim ALLAH ın adalet hükmü gercekleşecegi güne kadar sürün sefanizi bol bol için suyunuzu
    Cevapla
  • Hakikat 4 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş ı kameraların önünde tebrik eder artık iki ayda 50 yıllık sorunu çözdü diye bir grup zevat ta buna inanır alkışlar malesef ülkemizin hali şuan bu
    Cevapla
  • XYE 4 yıl önce Şikayet Et
    Erdogan onlara birakmaz korkmayin!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR