Hükümet düğmeye bastı! Dar gelirliye müjde

Türkiye'deki dar gelirli ve dezavantajlı grupların konuta erişimini kolaylaştırmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Konut Araştırması Projesi" başlatıldı...

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2019 14:51 GÜNCELLEME 05.11.2019 14:51 EMLAK
Hükümet düğmeye bastı! Dar gelirliye müjde
Hükümet düğmeye bastı! Dar gelirliye müjde

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Türkiye'deki dar gelirli ve dezavantajlı grupların konuta erişimini kolaylaştırmak amacıyla "Konut Araştırması Projesi" başlatıldı. 

 

Resmi Gazete'de yayımlanan 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bazı yeni uygulamaları hayata geçirecek.

Konut yapımının, yerleşmelerin gelişme eğilimlerine ve özelliklerine göre yönlendirilmesi, alt gelir gruplarının konut sorununu çözmek amacıyla uygun yapım ile finansman yöntemlerinin geliştirilmesi, yaşlı, çocuk ile engellilerin ihtiyaçlarına uygun konut ve çevrelerinin tasarlanması ihtiyacı sürüyor.

 

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, ülkedeki dar gelirlilerin ve dezavantajlı grupların konuta erişimi, önceliğini koruyor. Bu kesimlerin karşılanabilir konuta erişimini analiz etmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Konut Araştırması Projesi" başlatıldı.

Proje ile, dar gelirlilerin ve dezavantajlı grupların konuta erişiminin kolaylaştırılması için kamu kurumları ve özel sektör aktörlerinin iş birliğiyle karşılanabilir konut finansman yöntemlerini de içerecek şekilde uygulama stratejileri geliştirilecek.

Konut Araştırması Projesi ile dar gelirliler başta olmak üzere herkesin yeterli, yaşanabilir, dayanıklı, güvenli, kapsayıcı, ekonomik olarak karşılanabilir, sürdürülebilir, iklim değişikliğine dirençli, temel altyapı hizmetlerine sahip konuta erişiminin sağlanması hedefleniyor. 

Plan döneminde dar gelirlilere ve dezavantajlı gruplara yönelik 2023 yılına kadar 250 bin sosyal konut üretilmesi hedefleniyor.

Sosyal Konut Programı kapsamında ise 50 bin konut, sosyal ve teknik donatılarıyla birlikte üretilecek.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • MsK 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir fikrim var satılmayan daireleri kamu kurumu toki ile satışa çıkarsın şirketler dar gelirli orta gelirli ve zengin hem mütayit hem banka hemde alacak kişiler kazansın sirkülasyon olsun ve piyasa da canlansın
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR