Kanal İstanbul Projesiyle ilgili önemli gelişme

Gelen son dakika haberine göre; Kanal İstanbul projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygun bulunarak kabul edildi. Kanal İstanbul Projesiyle ilgili ÇED raporu 10 gün süreyle halkın görüşüne açıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2019 12:07 GÜNCELLEME 25.12.2019 16:44 EMLAK
Kanal İstanbul Projesiyle ilgili önemli gelişme
Kanal İstanbul Projesiyle ilgili önemli gelişme

Kanal İstanbul projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca uygun bulunarak kabul edildi. Rapor, halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda 10 gün süreyle halkın görüşüne açık olacak.

Bakanlık, projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşleri dikkate alacak. O görüşler ışında rapor içeriğinde gerekli eksiklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da Değerlendirme Komisyonu'nun yeniden toplanmasını isteyebilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

 

İSTANBUL İli KÜÇÜKÇEKMECE, AVCILAR, ARNAVUTKÖY, BASAKSEHIR, ilcesinde T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılması planlanan Kanal İstanbul (Kıyı Yapıları [Yat Limanları, Konteyner Limanları ve Lojistik Merkezler], Denizden Alan Kazanımı, Dip Taraması, Beton Santralleri Dâhil) projesi ile ilgili olarak hazırlanan son şekli verilen ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edilmiştir.

Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açılır. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınır.

Kanal İstanbul Projesi

Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir.

Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde İSTANBUL Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Maksu 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis, sayın reisimiz Türkiye'nin, kanal İstanbul'un açılmasından ziyade Ayasofya'nın açılmasına ihtiyacı var. Öncelikle fatihin bedduasından, şu üzerimizdeki uğursuzluktan kurtulmaya ihtiyacımız var.
    Cevapla
  • Yeniçeri 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanal istanbulun kanal yakasından bir ev almak istiyorum. Hemen yapılsada kanal manzaralı bir evim olsa param var kesin alırım.
    Cevapla
  • Hesap uzmanı 4 yıl önce Şikayet Et
    Boğazlardan yılda ortalama 40.000 gemi geçiyor.Mesala boğazı kapattık.Gemi başına 200 bin dolar alınacakki senede 8 milyar dolar getirisi olsun.500 doları alamaźken 200 bin doları kim alacak.Yıllık 8 milyar dolar tamamen yalan.
    Cevapla
  • prof 4 yıl önce Şikayet Et
    sen az daha ogren sonra gel konus..mide bulandirmayin istanbul bogazindan gecen hicbir gemiye karisamiyorsun , azcik arastirsan boyle rezil olmazssin..ayrica sana odev ikinci dunya savasi sonrasinda alman generalin montro antlasmasi ve istanbul bogaziyla ilgili yaptigi aciklamayi hatta devletimize verdigi yazili mektubu bir okusan.. tuyo: ozaman alman general bile yeni bir bogazi oneriyor..sen yinede arastir belki uzmanligina uzmanlik katar ozaman daha mantikli konusursun
    Cevapla
  • kayı alpi 4 yıl önce Şikayet Et
    allah yardımcımız olsun inşallah gazasız gelesız ilerleriz yolunuz açık olsun
    Cevapla
  • veb 4 yıl önce Şikayet Et
    yazıdaki görsel Büyükçekmeceye ait.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR