Bakan açıkladı: Bugün başlıyoruz, 2 bin yeni konut yapılacak

Elazığ'da depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Elazığ'da 2 bin yeni konut üretimine başlayacağız. Saha ve zemin etüt çalışmaları bugün itibarıyla başladı." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2020 12:57 GÜNCELLEME 27.01.2020 13:09 EMLAK
Bakan açıkladı: Bugün başlıyoruz, 2 bin yeni konut yapılacak
Bakan açıkladı: Bugün başlıyoruz, 2 bin yeni konut yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, Hem Sürsürü hem de Mustafa Paşa mahallesinde kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz. Elazığ'da 2 bin yeni konut üretimine başlayacağız. Saha ve zemin etüt çalışmaları bugün itibarıyla başladı." dedi.

 


Sahada 500 kişilik ekibimizle hasar tespit çalışmalarını yürütüldüğünü açıklayan Bakan Kurum "Her türlü detayı inceliyoruz. Hasar tespit çalışmaları 10 gün içinde tamamlanacak. Elazığ merkez, Sivrice ve Maden'de 50 yıkık binamız mevcut. 308 ağır hasarlı bina var. 150 de orta hasarlı binamız mevcut. Bu binalardan 22 tanesi acil yıkılacak binalardan oluşuyor. Bu binaların yıkımını dün başlattık. Malatya'da toplam 155 yıkık, 1278 de hasarlı bina mevcut. Diyarbakır'da ise toplam 16 ağır hasarlı binamız var. 

Sürsürü'de arama kurtarma çalışmaları tamamlanmak üzere. Mustafa Paşa'da ise tamamlandı. Sürsürü mahallesinde deprem neticesinde yıkılan Dilek Sitesi yanındaki binalarda da hasar tespiti yapmaya bu sabah başladık. 9 binada ağır hasar tespit ettik, bu binalar da yıkılacak.

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Sercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Depremden sonra yıkılan hasarlı binaları saymaktansa depremden önce tespit yapılsa ve müfahale yaoılsa onca cana mal olmaz ve bukadar maliyet yükü yüklenmez bu ülkeye
    Cevapla
  • adıyaman 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım Bilim AdamlaRI SIRAD Kİ YIKICI DEPREMin Adıyamanda olacağını söylüyorlar.ve bu yıkımda Adıyamanın eski elezıgda yıkılan bina ile yaşıt olan 520 Dairelik Altınşehir konutlarında olacaktır.yanı daha büyük dramlar ve tarifi olmayan acılar demektir. lütfen geç olmadan müdahale ediniz.
    Cevapla
  • Enigma 4 yıl önce Şikayet Et
    Mümkünse aynı yere değil, deprem hattının üzerinde olmasın.. Ve en fazla 2-3 kat olmalı...
    Cevapla
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    yerkabuğu 10-20 km çatlıyor biz onun üzerinde yaptığımız betonun değerini, demirin kalınlığını düşünüyoruz. japonya yı ne zaman inceleyeceğiz.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif geçinen troller, devlet adım atınca hepsi birdenbire kaybolup gidiyor. Hani nerede tebrikler, mütavazi olmayı bile beceremiyor bunlar. Anca sosyal medyada yalan dolan heber yap, chpnin goygoycuları atlasın. Devlet millet el ele. Bunların beceremediği nasibinin olmadığı tek şey.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR